Winnaars team KINGsize
Winnaars team KINGsize Wim van Geel

Langeweg geniet nog na van Koningsdag

LANGEWEG - Afgelopen zaterdag had het vernieuwde oranjecomité een schot in de roos tijdens de Koningsdag in Langeweg. Ze hadden in eerste instantie 8 teamcaptains gevraagd om 4 teams te vormen van ieder 12 personen. Het werden 4 teams van respectievelijk 17, 19, 32 en 16 personen. Maar liefst 84 deelnemers aan de koningspelen op het evenemententerrein van Langeweg. Het oranjecomité opende de dag om 13.00 uur bij de Beatrixboom.

Veel eerder op de vroege morgen was fanfare muziek veredelt al op pad om rond de klok van 7.00 uur al reveille te blazen door het gehele dorp. Raadslid mevr. Joosten opende met de voorzitter van het oranjecomité Wim van Geel op klokslag 13.00 de Koningsdag. Onder grote belangstelling werd dan ook de Nederlandse driekleur tijdens het Wilhelmus gehesen. Onder leiding van 4 versierde fietsjes werd koers gezet naar de sportvelden waar een prachtig uitgedost veld stond te wachten. 14 Fantastische leuke ludieke spellen brachten een erg gezellige middag met zich mee, veel plezier, veel verbroedering veel hilariteit. Waar een klein dorp heel groot in kan zijn.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vroeg in de avond zorgde ervoor dat het grootste team de winnaar werd. Team KINGsize o.l.v. Dominique Roks en Suzan Damen werden met 2 punten verschil nipt de winnaar en namen de grote wisselbeker met 2 oren mee naar huis. De avond werd gevuld met het z.g. Oranjebal bij de Droom. Het oranjecomité had de jeugd van Langeweg ingeschakeld om het oranjebal te organiseren, zij contracteerde MT Bottles, een schot in de roos. De avond werd een groot gezellig feest en met party rockband MTBottles stegen de temperaturen tot tropische waarden. Om 01.00 uur was het oranjebal gedaan, en kon het oranjecomité en de mensen van Langeweg terugkijken op een fantastische Koningsdag 2019. Voor 2020 zoekt het oranjecomité vrijwilligers om mee te helpen om voor volgend jaar weer zo’n mooie dag te kunnen organiseren, want zonder vrijwilligers houd alles op. Het oranjecomité wil iedereen bedanken voor deelname aan deze mooie oranje dag. [l]