Winnaar voorronde Open Nederlands Poker Ronald den Hollander. FOTO ONK POKER
Winnaar voorronde Open Nederlands Poker Ronald den Hollander. FOTO ONK POKER ONK Poker

Ronald den Hollander wint voorronde Open NK Poker

MOERDIJK - In het paasweekend heeft Ronald den Hollander goede zaken gedaan op het pokervlak. In de strijd om het Open Nederlands Kampioenschap Poker speelde Ronald in 3 voorrondes mee. Op vrijdagavond werd er gespeeld in Aalst (Gelderland) en van de 59 spelers eindigde Ronald op de 3e plaats. Deze plaats leverde hem een halve finale ticket op.

Op zaterdagavond werd er afgereisd naar Oldenzaal en daar leverde Ronald zijn beste prestatie tot nu toe. Hij werd 1e (van 49 spelers) en dit resulteerde in een directe plaatsing op voor de finale van het ONK Poker op 6 juli in Ermelo. Om toernooien te winnen heb je soms het geluk aan je zijde nodig. Het zogeheten toernooigeluk kreeg Ronald op het moment dat hij nog met 2 andere spelers aan de finaletafel speelde. Vanaf de dealerpositie schoof hij schoof als eerste speler zijn nog resterende punten all-in. De speler in de small blind maakte hierop ook een all-in move en na enig nadenken maakte ook de speler in de big blind (chipleader op dat moment) de call. De QJ (beide klaveren) van Ronald moest het gaan opnemen tegen 7-8 (van de small blind) en AQ (van de big blind). Op de flop was er voor geen enkele speler een hit echter de 4e kaart (turn) maakte voor Ronald een wereld van verschil; dit was namelijk een J. Op de river (5e kaart) kwam geen hulp voor de andere spelers en hierdoor verdrievoudigde Ronald zijn punten. De speler op de small blind hield niets meer over en eindigde als derde. De heads up ging in het voordeel van Ronald. Van de 7 gespeelde handen verloor hij er geen en de toernooizege werd gegrepen door het maken van een flush (op de flop) in de laatste hand.
De derde voorronde werd gespeeld in Delfzijl en van de 20 spelers werd een 3e plaats behaald (goed voor een wild card).

Goed seizoen
Overigens heeft niet alleen Ronald een goed seizoen. Meerdere Moerdijkers spelen tot nu toe een sterk seizoen poker. Zo was er eerder al melding dat Sanne van Gend de finale gaat spelen (door haar 3e plaats tijdens de aftrap van het seizoen). Ook Melvin Olierook heeft zich onlangs weten te plaatsen voor de landelijke finale. Hij wist het in Schiedam te schoppen tot de finaletafel en de heads up. Helaas verloor hij deze maar omdat er meer dan 80 spelers meededen was er een 2e ticket voor de landelijke finale.
Martin van Meel is slechts 1 wild card verwijderd van het halen van de landelijke finale. Hij heeft tot nu toe al meerdere finaletafels weten te halen en scoorde 3 halve finale tickets en 1 wild card. Zico van Oers wist al 2 halve finale tickets te halen. Rober van Oers, Remco van Ginneke en Jessica Bierkens scoorden dit seizoen tot nu toe 1 halve finale ticket en een wild card. Cas Kuipers, Jack Lems scoorden tot dusver een ticket om een halve finale te spelen. Met nog een maand voor de boeg maken allen nog kans op de landelijke finale. Bijvoorbeeld door te spelen tijdens de voorronde in Moerdijk op 24 mei in de Ankerkuil.
De voorronde die gespeeld werd in Helwijk op 28 april werd gewonnen door Joeri van der Bovenkamp. Titelverdediger John Schot eindigde op de 2e plaats. Eervolle vermeldingen waren er voor Remco van Ginneke (6e) en Ronald den Hollander (7e), beiden scoorden hiermee een wildcard. [l]