Willemstad pakt flink uit voor de Roparun doorkomst op 10 juni

WILLEMSTAD - Tijdens de doorkomst van de Roparun, dit jaar op 10 juni (tweede Pinksterdag), zal Willemstad geheel in het teken staan van deze Marathon Estafette. De Roparun werft fondsen voor projecten waarbij leven wordt toegevoegd aan dagen waar door ziekte geen dagen meer aan het leven kunnen worden toegevoegd.

Ieder jaar brengt de Roparun heel veel mensen op de been en sinds 2017 laat ook Willemstad zich als doorkomststad wat dat betreft van haar beste kant zien. De organisatie heeft al veel complimenten in ontvangst mogen nemen en dat niet alleen vanwege het prachtige Vestingstadje als decor.
Dit jaar doet voor het eerst ook een echt Willemstads Team mee aan de monstertocht. De verrichtingen van dit team, maar ook van alle andere deelnemers zijn te volgen via een megascherm dat aan de voet van de Voorstraat, bij de haven, zal worden opgesteld.

Spinning Marathon
In een grote feesttent op de Parade zal ’s morgen van 8.00 tot 12.00 uur een spinning marathon worden georganiseerd. Onder professionele begeleiding kan men dan zowel op de spinning fiets als op de loopband een beetje ervaren wat de atleten meemaken die aan de Roparun meedoen. Deelnamekosten aan deze marathon gaat per uur en inschrijven kan via de website www.roparunwillemstad.nl. Daar is ook meer informatie over deze Spinning en Bike-Run-Bike marathon te vinden.

Ropapop
Vanaf 12.30 is in de tent het podium gereserveerd voor de deelnemers aan Ropapop 2019. Diverse bands en dj’s met een gevarieerd repertoire zullen zorgen voor een goede sfeer in de tent en ver daarbuiten.

Vrijwilligers
In de voorbereiding van het evenement kan de organisatie nog veel extra handen en voeten gebruiken om de doorkomst te versieren en klaar te maken voor het evenement. Aanmelden kan via doorkomst@roparunwillemstad.nl.

Onthaal Willemstads team
Alle deelnemers worden natuurlijk enthousiast en gastvrij onthaald maar als het “eigen” Willemstads team zo rond 7 uur ’s avonds terug komt in de tent dan gaat het dak er af! Iedereen wil er natuurlijk bij zijn als de helden van de Roparun thuiskomen om uit te rusten van hun bijna bovenmenselijke inspanningen. Een warmer onthaal zal zelden te zien zijn geweest in Willemstad en verre omstreken. Zorg dat je er bij bent! [l]