Voorjaarsconcert met een gevarieerd programma.
Voorjaarsconcert met een gevarieerd programma.

De Parel Vocal Group te gast op Voorjaarsconcert HARVANO

FIJNAART - Senioren Harmonie HARVANO geeft op zaterdag 11 mei haar Voorjaarsconcert in ’t Veerhuis te Oud Gastel. De Harmonie treedt hier samen op met De Parel Vocal Group. Zij zijn ooit begonnen onder de vlag van Muziekvereniging Oranjevaan, maar een deel van de zangers besloten om op eigen benen verder te gaan. Dit heeft begin 2018 geresulteerd in een nieuw vierstemmig koor, dat onder leiding van dirigent Jack Vermeulen en met muzikale begeleiding van pianist Patrick Goverde een eigen stijl en geluid wil neerzetten.

Het repertoire bestaat voornamelijk uit popmuziek, afgewisseld met gospelnummers en liedjes uit musicals, waarbij het zingen van ballads hun sterke kant is. De leden van De Parel Vocal Group halen energie uit het mooi samen laten klinken van diverse nummers. Dit ensemble heeft haar zetel in Fijnaart en bestaat uit ca. dertig leden uit de regio West-Brabant.

Op het programma van deze middag, dat onder leiding van dirigent Nico van Oudheusden van HARVANO en Jack Vermeulen van De Parel Vocal Group wordt gepresenteerd, staan weer een aantal mooie nieuwe nummers.

Het gevarieerde programma bevat o.a. harmoniemuziek van Jacob de Haan, diverse Russische melodieën, Une belle Histoire, Pasovario van Wim Laseroms, Frolic for Trombones en bij de zang vele luisterrijke melodieën en zelf gerealiseerde arrangementen.

Het concert begint om 19.30 uur en de zaal is vanaf 19.00 uur open. De toegang tot het concert is gratis, en mogelijk is het daarom een goede gelegenheid voor familie, vrienden en kennissen van zowel HARVANO als De Parel Vocal Group, om eens gezellig aan te schuiven. Beide gezelschappen gaan zich samen inzetten voor een onvergetelijke avond, met muziek uit elk denkbaar genre.[l]