Chantal als vierde van links op de achterste rij.
Chantal als vierde van links op de achterste rij. Leontine Godschalk

Klundertse Chantal Verschoor tweede op EK twirlen

KLUNDERT - Van 18 t/m 21 april werd in Italië het EK twirlen gehouden. De Klundertse Chantal Verschoor deed daar mee met haar team in het onderdeel large team.

Het team van The Rainbows waar zij deel vanuit maakt wist zich op het NK in januari te plaatsen voor het EK. Dit deden ze door Nederlands kampioen te worden.
Na de voorbereiding was het dan 21 april eindelijk zover. Als laatste onderdeel van het EK moesten ze aantreden. Er streden vijf landen voor de titel Europees kampioen. Landen uit België, Italië, Engeland, Nederland en Frankrijk streden om de titel. Nederland kwam als vierde de vloer op. Nu moesten ze laten zien waar ze al die tijd voor getraind hadden. Na een mooie routine met als onderwerp mishandeling gingen de meiden tevreden de vloer af. De punten logen er niet om, de hoogste punten tot dan toe.
Als laatste kwam Frankrijk, hun punten waren wat hoger maar de penalties moesten er bij alle landen nog af. Het zou en spannende prijsuitreiking worden. Het was Frankrijk die er met een heel klein verschil met de titel vandoor ging. Maar The Rainbows mogen heel trots zijn op hun prestatie.
Chantal was voor het onderdeel 2 baton ook nog reserve. Ze hoefde echter niet in actie te komen.
Nu gaat ze weer verder met de wedstrijden om zich weer te plaatsten voor het NK, om daar weer tickets te verdienen voor dit keer het WK.
Volgend jaar is er een WK twirlen in Eindhoven.[l]