DHV 2 kampioen.
DHV 2 kampioen. Chantalle van de

DHV 2 wederom kampioen

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Na het kampioenschap van afgelopen jaar is het DHV 2 wederom gelukt om kampioen te worden. Pelikaan 7 uit Zwijndrecht (nr3 uit de rangschikking) was de tegenstander waar het tegen moest gebeuren.

Het coachduo Martin en Fred konden beschikken over een volledig fitte selectie waardoor met 17 spelers en ruim 100 fans om 15.00 gestart kon worden. Aanvankelijk leek de mogelijkheid om kampioen te worden als een loden last om de spelers heen te hangen. De thuisploeg bleek verrassend het initiatief te nemen echter zoals verder de gehele wedstrijd was DHV doelman Hidde een niet te kloppen uitblinker. Vanaf de 20e minuut draaide het spel en binnen 20 minuten werd de wedstrijd in het voordeel van DHV beslist. Allereerst was het Dijkie die met zijn enige goede actie alleskunner Brian richting Pelikaandoel stuurde. Deze bleef zoals zovaak dit seizoen rustig en passeerde de doelman in de korte hoek (0-1). Hierna was het de beurt aan good-old Leon. Onder toezicht van zijn trouwe kroost wist hij binnen 5 minuten de score naar 0-3 te tillen. Als collegaspits Joey attent is na een lastige terugspeelbal en slim koppend de doelman verschalkt is het kampioenschap een feit. Met een comfortabele 0-4 ruststand gingen de vele supporters richting de warme chocolademelk en met hoge verwachting werd de 2e helft tegemoet gezien.

Of het aan de 5 wissels lag of het matige kunstgras, de 2e helft was er eentje om snel te vergeten. Als enige wist Hidde zijn gebruikelijke niveau te halen door met 4 weergaloze reddingen zijn goal schoon te houden. Na 90 min was de beloning voor een fantastisch seizoen een feit. Een groot compliment voor de gehele DHV selectie waar ondanks de vele wekelijkse veranderingen qua samenstelling het spel en plezier fantastisch bleef. Ook een grote pluim richting de begeleiding van DHV 2, die voor de 2e jaar op rij de kampioenschap over de streep wist te trekken.

Na een mooie en lange feestavond zal nu de focus richting het kampioenschap van DHV 3 en het behoud van DHV 1 gaan. Hierbij zullen de spelers van DHV 2 ook hun bijdrage gaan leveren wat een groot compliment is.