St. AED Willemstad zoekt nieuwe bestuursleden

WILLEMSTAD - In het jaar 2004 is, onder de bezielende leiding van Wil Meesters, haar man en enkele inwoners na een inzamelactie, Willemstad voorzien van AED’s. Dit groeide uit naar nu in totaal 15 locaties binnen Willemstad en Helwijk.

Na jaren als voorzitter, cursusleidster en vele uren van inzet binnen de Stichting zal Wil Meesters i.v.m. lichamelijke klachten een stapje terug willen gaan doen om uiteindelijk te stoppen binnen de Stichting. Ook Anita Polak zal na 5 jaar, die het secretariaat onder haar beheer heeft, het stokje willen doorgeven. Daarmee wordt ook de taak van penningmeester opgeheven die door haar man is opgevuld. Al met al een ingrijpende situatie voor de Stichting die niet van de ene dag op de andere zal gaan gebeuren maar waar wel toekomstgericht mee aan de slag gegaan moet worden. Het is allemaal erg belangrijk dat de verworven kennis en ervaringen gedeeld gaan worden en het werk zal pas afgerond kunnen worden, als er een fris, nieuw en geïnstrueerd bestuur om de tafel zit.

Zet je in voor Willemstad hartveilig
Jaarlijks zijn er ongeveer 150 cursisten, waaronder ook bedrijven, sportverenigingen en scholen die bereid zijn om Willemstad en Helwijk hartveilig te houden, hun herhalingslessen met plezier volgen en laten we dan niet vergeten dat bedrijven en inwoners hun bedrijf of huis beschikbaar stellen voor het ophangen van de AED kasten. Dat maakt dat we ten alle tijden binnen de 6 minuten-zone een AED beschikbaar hebben! En dat willen we graag zo houden! In samenwerking met de Hartstichting is er een samenwerkingsverband tot stand gebracht, de reanimatiepartners, die een ondersteuning en beheer geeft in het aanbieden van cursussen en helpt bij algemene zaken. Het bestuur zou het zeer betreuren als de Stichting en de daaruit voortkomende bezigheden voor een Hartveilig Willemstad geen doorgang meer zou vinden. Wil jij tijd vrij maken en een functie aanvaarden binnen het bestuur, zie jij daar een mooie uitdaging in meld je dan bij: Wil Meesters 0168-473599 of Anita Polak, 0168-473544. Ook voor inhoudelijke vragen kan je daar terecht. [l]