Kinderboerderij de Dierenploeg bestaat 25 jaar

ZEVENBERGEN - Dit jaar bestaat de kinderboerderij de Dierenploeg en het Milieu Educatief Centrum Zevenbergen, 25 jaar. Dus is het feest op de kinderboerderij aan de Vlimmeren 1 te Zevenbergen.

Zondagmiddag 19 mei wordt zoals ieder jaar, kinderboerderijdag gevierd. Maar vanwege het 25-jarig bestaan wordt er dit keer extra groot uitgepakt. Iedereen is van harte uitgenodigd dit feest mee te vieren. Ieder kind krijgt een strippenkaart. Normaal wordt een kleine bijdrage gevraagd, maar omdat het feest is, krijgen de kinderen deze dit keer, helemaal gratis. Met deze kaart mag je een heleboel leuke dingen doen, zoals een ritje op een pony en/of met de huifkar maken, een springkussen en een draaimolen, je mag je laten schminken, lekkere (zelf gemaakte) vruchtensapjes drinken en boerengolf spelen.

Spelletjes
De Stichting Carnaval heeft een aantal leuke spelletjes beschikbaar gesteld, zoals een reuzen sjoelbak en muizen vangen. Er is een Dino tentoonstelling die je gratis mag bezoeken. En nog veel meer. Als de kinderen de kaart vol hebben, dan krijgen ze allemaal een ijsje.

Bijvriendelijke gemeente
De kinderboerderij werkt ook samen met het IVN en de Gemeente Moerdijk om een bijvriendelijke gemeente te worden. Onze bijen, die onmisbaar zijn voor onze voedselketen, worden ernstig bedreigd. In september is er weer een activiteit voor alle scholen in de gemeente Moerdijk, waar aandacht aan dit thema zal worden gegeven. Daarom loopt er 19 mei alvast een bijzondere bezoeker rond, die je uitnodigt om een kleine quiz te doen. Hier kun je ook nog eens een leuk prijsje mee winnen. En krijg je trek van al die activiteiten? Dan zijn er weer heerlijke poffertjes te koop voor een klein prijsje, die er bij de vaders en moeders, oma’s en opa’s, ook altijd heel goed in gaan. De feestmiddag begint om 14.00 uur en is rond 17.00 uur afgelopen. We hopen dat heel mensen de weg op 19 mei naar de kinderboerderij weten te vinden om dit feest mee vieren. [l]