Winnaar bij de nieuwelingen Rowan Konings uit Oudenbosch.
Winnaar bij de nieuwelingen Rowan Konings uit Oudenbosch. Remco Weterings

Ongekend veel deelnemers aan 71ste wielerronde Standdaarbuiten

STANDDAARBUITEN - Het was frisjes zondagmorgen, maar gelukkig droog, toen de allerkleinste aan het vertrek stonden van de 17e Dikke Banden Race maar dat mocht de pret niet drukken. Toch weer zo'n 80 vertrekkers, dit jaar kwamen er nog meer kinderen uit de regio, aan het vertrek.

Nadat ze per klas, groep, hun wedstrijdje hadden gereden werden de winnaars en de 2e en 3e aankomende gehuldigd op het pleintje voor de Standaert. We kregen ook heel wat complimenten dit jaar voor de goede organisatie daarom heel veel dank aan de vrijwilligers die al jaren meehelpen en zorgen dat alles goed verloopt.

KNWU Wedstrijd programma

Het KNWU wedstrijd programma begon met de nieuwelingen wedstrijd over 40 km. Het aantal van dit onderdeel, was de enige van de vier wedstrijden die verreden werden wat tegenvallend, zo'n 37 was verklaarbaar. Er waren toch weer heel wat renners uit de regio naar het buitenland met de club. Geen wonder dat er in de regio heel wat wielerrondes zijn gestopt niet alleen door gebrek aan mensen maar ook om die reden, jammer. We hadden wel een mooie winnaar Rowan Konings won de spurt van het bijna complete peloton. De jongeman uit Oudenbosch had toch op zaterdag nog een zware klimwedstrijd in Limburg gereden, klasse dat hij toch in Standdaarbuiten gestart is.

Bij de elite /beloften hadden zich een 110 renners aangemeld dit was ongekend, hadden dit ook nooit meegemaakt. Zij maakte er een mooie wedstrijd van die uiteindelijk gewonnen werd door Frank Visser voor Adam Lewis uit Manchester, 3e werd Bastijn Boele.

De nieuwelingen meisjes reden dit jaar voor het eerst hun eigen wedstrijd. Zij waren hier bijzonder blij mee gezien de vele aanmeldingen, zo'n 50 meiden. Normaal rijden deze samen met de juniorendames. Elise Uijen was de smaakmaakster zij won na een lange solo met een voorsprong van ruim een minuut. Joni van den Eijnden won de pelotonspurt voor Cecilla van Zuthen.

Bij de elite/ beloften club vrouwen mochten ook de junioren vrouwen meerijden. Het was een groot peloton 97, bijna de max. Waaronder een zestal dames uit Londen. Er werd hard gereden vooral door Alicia Speake. Uiteindelijk kwam er een kopgroepje tot stand waaronder en weer Alicia de Engelse won dan ook terecht deze wedstrijd over 60 km. die na vele jaren weer terug stond op het wedstrijd programma, 2e werd Minke Slingerland en 3e Devon Kuijsterman een steekrenster uit Oudenbosch. Alicia was heel blij met haar eerste overwinning in haar loopbaan als wielrenster het was dan ook voor ons weer een zeer geslaagde wielerronde.

Stichting Wielercriterium dankt de EHBO, helaas waren er 2 kleine valpartijen bij de dames aan de weg versmalling ter hoogte van de Molenstraat gelukkig niet van ernstige aard. Ook gaat onze dank uit naar de gemeente Moerdijk alle vrijwilligers en ook onze trouwe sponsoren en ieder die weer steunkaarten hebben gekocht zonder hen was deze mooie wielerdag niet mogelijk geweest. Nogmaals hartelijk dank hiervoor Stichting Wielercriterium Vooruit.[l]