Jessica en Zico. FOTO EDWIN
Jessica en Zico. FOTO EDWIN Edwin

Zico van Oers wint ONK Poker
voorronde Bergen op Zoom

MOERDIJK - Acht Moerdijkers speelden afgelopen zaterdag mee met de voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker in Bergen op Zoom. Dit was 10% van het totale deelnemersveld. Omdat er 80 spelers meestreden waren er twee finaletickets te winnen voor de landelijke finale van het ONK Poker op 6 juli in Ermelo.

Twee spelers in het bijzonder lieten zien dat ze in goede vorm verkeerden; Zico van Oers en Jessica Bierkens. Beiden speelden zich relatief eenvoudig naar de finaletafel. Met 9 spelers ging deze rond 00:30 uur van start en en een vlot tempo werd de ene na de andere speler uitgeschakeld tot Zico en Jessica uiteindelijk in de heads-up belandden. Op dat moment waren zij beiden al verzekerd van de felbegeerde plek in de landelijke finale maar... slechts 1 kon de trofee en de daarmee samenhangende eer voor zich opeisen. Deze heads-up heeft niet lang geduurd. De AK (aas en koning) van Zico bleek sterker dan de QQ (vrouw en vrouw) van Jessica waardoor Zico zich de kampioen van Bergen op Zoom mag noemen.

Derde Moerdijker

Zico van Oers is naast Sanne van Gend en Ronald den Hollander de 3e Moerdijker die dit seizoen een voorronde van het ONK Poker weet te winnen. Op dit moment zijn er al 5 Moerdijkers (de 4 eerdergenoemden en Melvin Olierook) die de finale zullen gaan spelen op 6 juli. Maar dit aantal wordt zeer waarschijnlijk nog uitgebreid. De eerst volgende mogelijkheid in Moerdijk is op 24 mei.

Meer informatie: www.onkpoker.nl [l]