Kogelvangers blijft derdeklasser

WILLEMSTAD - De hoofdmacht van Kogelvangers is na een knappe 0-1 uitoverwinning bij DFC in Dordrecht onbereikbaar geworden voor ZSC’62. De huidige nummer twaalf van de derde klasse B uit Scharendijke, verloor kansloos bij Prinsenland. Door de drie onverwachte, maar zeker verdiende winstpunten tegen DFC speelt de groen-witte brigade ook komend seizoen in de derde klasse.

De Willemstadse équipe zorgde na een gelijkopgaande beginfase al in de achtste minuut voor de beslissende treffer. Daan Oudhof kopte toen onberispelijk raak uit een van links door Simon Boot genomen hoekschop: 0-1. Diezelfde Simon Boot kwam in de 24e minuut goed weg toen hij bij een actie op de rand van het strafschopgebied een overtreding maakte. Aan de andere kant waren Mart Grootenboer met een door de Dordtse doelman gestopte inzet en Sven Laarhoven, hij raakte in kansrijke positie de vijandelijke paal, dicht bij een tweede Kogelvangers-treffer. In de laatste minuut voor de rust bewees de weer betrouwbaar keepende Leon Leijten opnieuw zijn waarde, toen hij een kopbal Kenan Vleesenbeek met een katachtige redding uit zijn doel wist te ranselen. Daarmee wist de 36-jarige sluitpost een zeker lijkende treffer te voorkomen.

Na de hervatting bleef Kogelvangers, op een afgekeurd doelpunt van Dordtenaar John van den Broek uit een hoekschop en een panieksituatie na een verre, door de wind gedragen uittrap van doelman Daniël Jansen na, redelijk gemakkelijk overeind. DFC maakte niet de indruk koste wat het kost de gelijkmaker te forceren, wat vreemd overkwam voor een ploeg die kampioen kan worden. Kogelvangers streed daarentegen wél voor elke meter, waarvoor de beloning na afloop klaar lag. Dat deed de uitspelende ploeg met slechts veertien spelers (onder wie reservedoelman Jesse Moerland) op het wedstrijdformulier. Daaraan lag de kampioenswedstrijd van het sterke Onder16-elftal van Kogelvangers ten grondslag, dat afgelopen zaterdag daadwerkelijk de titel voor zich opeiste. Zoals bekend is een aantal van die spelers regelmatig reserve c.q. invaller bij het eerste elftal. Erik van der Giesen daarover in de aanloop naar de wedstrijden van Onder16 en het eerste elftal: “Het vieren van het kampioenschap ga ik die gasten niet misgunnen”.

Op het uitstekend bespeelbare veld aan de Reeweg Oost, kwamen Daan IJzermans (vervanger van de aangeslagen Daan Oudhof) en Anne Willem de Rooij (voor Sven van Laarhoven, die ook een tik had gekregen) nog in het veld. In de slotfase waren er nog twee hoofdrollen voor centrale verdediger Daan Grootenboer. In de tachtigste minuut lag hij na ‘de koppen tegen elkaar’ met DFC’er Kenan Vleesenbeek een paar minuten groggy op het veld. Acht minuten later kwam de stoere verdediger goed weg, toen het speeltuig na zijn handsbal óók op de rand van het strafschopgebied werd neergelegd. Het leverde hem een gele kaart op, maar wie daar nog op let is een kniesoor. Ver in de met vijf minuten bijgetrokken blessuretijd overleefde Kogelvangers ook nog een gesust opstootje, waarna de Willemstadse handen de lucht in konden.

Zoals in de inleiding vermeld, kan Kogelvangers, dat nu met Dubbeldam en Seolto met 33 punten gedeeld zesde tot en met achtste op de ranglijst staat, in de laatste twee duels (zaterdag 18 mei thuis tegen Halsteren en zaterdag 25 mei uit tegen Seolto) vast werken aan komend seizoen.