Nikki Broeders van BredaGym goed voor zilver. FOTO MANON HOLTMAN
Nikki Broeders van BredaGym goed voor zilver. FOTO MANON HOLTMAN Manon Holtman

Nikki Broeders wint zilver op regiofinale

MOERDIJK - Op zaterdag 13 april in Breda en 11 mei in Goes werden de regiofinales gehouden voor de divisie 4, 5 en 6 en de D niveaus. In een regiofinale komen de beste turnsters uit de regio in beeld, die zich in twee eerdere voorrondes hebben geplaatst. Zij komen uit regio Zuid West Nederland. Hier vallen Zeeland en West Brabant onder.

Mieke de Wit junior 5e divisie uit Fijnaart mocht haar kunsten laten zien op 13 april. Zij begon haar wedstrijd op sprong met een mooie overslag. Deze leverde haar een 10.25 op. Bij het tweede toestel brug ging het helaas niet helemaal zoals gepland, want de zolendraai mislukte. Ze herstelde zich goed maar hield hierdoor helaas maar een 8.35 over als eindcijfer. Ze wist wel weer in de goede flow terug te komen, en zetten nog een mooie balk (10.9) en vloer (11.15) oefening neer. Met een puntentotaal van 40.65 eindigde ze op een knappe 17e plaats in dit sterke veld.

Maud Snoeijs, pupil 1 D3, uit Zevenbergen, had op 11 mei haar regiofinale. In haar baan turnden maar liefst 34 regiofinalisten tegen elkaar, dus een grote tegenstand. Maud ging met frisse moed van start en liet zien dat zij heel netjes kan werken. Haar brugoefening was mooi zuiver, met strakke houdingen en werd daardoor ook beloond met een 13.55. Bij balk hadden we vooraf nog een kleine aanpassing ingestudeerd, en dit wist ze heel goed te onthouden. Ook bleef ze keurig op de balk waardoor ze een 12.30 kreeg. Bij vloer ging het goed, maar hier en daar toch een beetje slordig vond ze zelf. Toch was een 12.05 nog steeds een mooie score. Sprong ging super goed. Ze behaalde hier ook het 5e beste punt, een mooie 12.50! Met een totaal van 50.40 kwam ze op een 11e plaats terecht.

Bij de pupillen 2 D1 wisten we vooraf al dat het een spannende wedstrijd zou gaan worden. Nikki Broeders uit Zevenbergen had in de voorwedstrijden de lat al hoog gelegd door beide keren op de eerste plaats te eindigen, dus we wisten dat er een podiumkans in zat. Helaas ging het de afgelopen weken in de trainingen wat minder goed met het toestel brug, en dat kan dat redelijk wat spanning opleveren voor zo'n wedstrijd. Als je dan óók nog eens op het wiebel toestel balk moet beginnen, dan is de spanning goed aanwezig. Nikki wist gelukkig op het toestel te blijven, wel hier en daar wat voorzichtiger dan normaal, maar dat is begrijpelijk. Met een 12.60 zette ze een mooie score neer. Op naar vloer! Mooie series, en eindelijk weer het gewilde boogje! Door haar schouderlenigheid is dat een erg lastig element. Met de beloonde 13.85 was ze ook erg tevreden! Bij sprong was de jury de hele dag al niet scheutig met de puntjes. Normaal kan Nikki hier even een flinke voorsprong behalen, omdat ze toch wel erg mooi kan springen, maar nu was het onderlinge verschil dus wat klein. Met een 12.65 voor haar overslag en een 13.45 voor haar streksalto wist ze toch één van de hoogste scores neer te zetten. Toen kwam brug.... op de tribune was de spanning te snijden, want in het inturnen maakte Nikki het nog even extra spannend. Verschillende dingen liepen niet lekker, en dit zorgde voor frustratie en stredd bij haarzelf. Dus om met een iets zekerder gevoel de wedstrijd te draaien, werd besloten om de salto weg te laten. Dit bleek een verstandige keuze, want met een 13.60 zat ze ook hier weer bij de hogere scores. Met een verschil van maar 0.175 met de nummer, mocht Nikki op het 2e podium plaats nemen. Een fijne beloning van het harde werk. Op naar de districtsfinale in Brunssum! [l]