Chantal met haar medailles. FOTO LEONTINE GODSCHALK
Chantal met haar medailles. FOTO LEONTINE GODSCHALK Leontine Godschalk

Chantal Verschoor promoveert naar hoogste klasse

MOERDIJK - Op 12 mei jl ging voor Chantal Verschoor het seizoen na het EK weer verder. Doel is om zich te plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen in januari.

Ze draait in de competitie mee met 3 solo onderdelen te weten 1 baton, 2 baton en dance. Omdat ze op het EK reserve was met 2 baton heeft ze zich via de verplichten wedstrijden voor dat onderdeel al geplaatst.

Zondag jl was de eerste wedstrijd weer na het EK, de tweede gewone wedstrijd van het seizoen. Tijdens de eerste wedstrijd had ze al plaatsingspunten voor 1 baton en dance, echter moet je in een seizoen de punten 2 keer halen. Dus op jacht naar de tweede keer. Dat gebeurde dit maal in Spijkenisse.

Na een lange dag kwam dan aan het einde van de middag het verlossende woord. Plaatsing met dance en een hele mooi verdiende promotie met 1 baton naar de hoogste klasse. In de advance klasse ga je op het NK strijden voor de tickets voor het EK of WK. Echter moet ze daar nu eerst weer de plaatsingspunten 2 mal opnieuw halen. Maar mocht dat met 1 baton niet lukken niet getreurd, dan gaat ze in de klasse lager gewoon naar het NK.

De komende tijd wordt het dus hard trainen om de punten in de hoogste klasse in de wacht te gaan slepen. Daar heeft ze tot oktober de tijd voor. Op naar nog meer mooie momenten en wie weet wat het verdere seizoen nog in petto heeft. [l]