De winnaars van het Roparun koppeltoernooi.
De winnaars van het Roparun koppeltoernooi.

Amorti zet zich in voor de Roparun

ZEVENBERGEN - Amorti organiseerde in samenwerking met de Moerdijkrunners een koppeltornooi op zondag 19 mei. Het inschrijfgeld van de koppels ging naar het goede doel de ‘Roparun’.

Het toernooi bestond uit de spelvormen libre en driebanden. Het libre toernooi werd gespeeld met vijf koppels en het driebanden met zes koppels. Om het zo spannend mogelijk te maken, speelde alle koppels één keer tegen elkaar. En spannend werd het zeker wel. Het aantal caramboles wat behaald moest worden per koppel lag erg dicht bij elkaar. Na een aantal gespeeld wedstrijden lag de tussenstand ook dicht bij elkaar. Pas bij de laatst gespeelde wedstrijd werd duidelijk wie de prijzen mee naar huis mochten nemen.

Met drie gewonnen en één gelijke partij wonnen Sharon Radings en Stefan Kortsmit het libre toernooi. Bij het driebanden wonnen Patrick Gesel en Pascal van Dokkum met vijf gewonnen en één verloren partij.

Waar het toernooi om draaide was geld inzamelen voor het goede doel de ‘Roparun’. Met een mooie opbrengst van 255 euro brachten de koppels en de vrijwilligers een steentje bij voor de Roparun.[l]