De moerdijkriders na de lunch in Leiden.
De moerdijkriders na de lunch in Leiden. zelf

Moerdijkrijders op koers voor Parijs Zevenbergen

MOERDIJK - Afgelopen zaterdag gingen een groot aantal Moerdijkrijders op pad voor de laatste krachtmeting alvorens over drie weken de tocht van Parijs naar Zevenbergen weer op het programma staat.

Fietsen over een afstand van 440 km binnen 24 uur vraagt nu eenmaal wel wat training. Zaterdagochtend vertrok het gezelschap met 24 man vanaf de Wagenmakerij richting Oud Beijerland, het eerste rustpuntje op de pont. Daarna maar weer direct op de fiets voor het vervolg van de prachtige rit. Bij Maassluis wachtte de 2e overtocht en dus een 2e rustpuntje. De tocht vervolgde door het Westland op weg naar de koffie en het appelgebak bij Olga. De tijd dringt en ondanks dat ze best nog wel even willen blijven moeten ze toch op weg naar de paste in Leiden. De weg vervolgt via het huidige woonadres van de koning Huis ten Bosch, dan via de duurste wijk van Nederland, en door de voormalige achtertuin van Willem Alexander richting Leiden. Na 120 km wacht daar de pasta, die door vrijwilligers perfect vers is gemaakt. Ook hier is de verleiding weer groot om achterover in de stoel te blijven liggen en de beentjes lekker de rust te geven, maar we moeten verder. Het verdiende biertje wacht op ons in Zevenbergen. De tocht vervolgt via de rivier de Rotte, nog een pondje bij Kinderdijk en terug richting Zevenbergen. Na totaal 205 km in de beentjes waren de meeste wel aan een biertje toe. Over 3 weken staat een dubbele rit van deze op de agenda.

Sponsorrit in het Pinksterweekend

Moerdijkriders rijden dan het pinksterweekend van Parijs naar Zevenbergen voor de Roparun. Voor de 6e maal wordt deze sponsorrit georganiseerd waarbij alle geld ten goede komt aan de Roparun.

2e pinksterdag komen ze aan op de markt in Zevenbergen samen met de Moerdijkrunners. Daar zal het totaal bedrag bekend worden gemaakt wat aan de Roparun zal worden over gedragen.

Steun deze mensen zowel financieel maar ook bij de aankomst in het centrum.

2e pinksterdag op de Markt in Zevenbergen ca 16.00 uur.[l]