Fendertsmannen strijden om golfglorie en victorie

FIJNAART - Zaterdag 18 mei togen de kloeke Fendertse golfers naar golfbaan Almkreek. Ben Vos mocht deze wedstrijd organiseren en koos voor zijn geboortegrond: het land van Heusden en Altena, midden in de Bible Belt.

Omdat zijn geboorteplaats Veen niet over een golfbaan werd uitgeweken naar het nabij gelegen Almkerk. In aanloop naar de golfexodus naar Ierland was de opkomst bijzonder groot, immers dit is de generale repetitie. Ook maakten twee gastspelers hun opwachting: Arjan Leijten en Olaf Roks. Al op de heenreis maakte Arjan Leijten een abrupt en onomkeerbaar einde aan het begin van een nog amper begonnen proces om ooit lid van de Fendertsmannen te mogen worden door voorzitter Toon Nuiten, in het bijzijn van anderen, de vraag te stellen: "Toon, wat zijn jouw zwakke punten?”

Tijdens het traditionele kopje koffie met gebak voorafgaand aan de strijd werd er op Goliath-achtige wijze gepocht over de golfkunsten en prestaties. Waar het hart vol van is, loopt de mond van over. De kennelijk toch nog bijbelvaste Ben Vos (toen Ben nog Bennie was bezocht hij tweemaal zondaags de kerk in het streng christelijke Veen) vertelde Luuk Frijters dat hoogmoed echt een keer voor de val komt.

Te elfder ure verzamelden onze golfhelden op de teebox van hole 1. Omdat Arjan Magielse vrij van zonden is, sloeg hij de eerste bal. Almkreek bleek een paradijselijke baan met typisch Hollandse vergezichten over weilanden, sloten en boerderijen. De Fendertsmannen hadden echter weinig aandacht voor de geschapen schoonheden: oog om oog, tand om tand, bal om bal vochten ze ieder voor zich voor de punten.

Robby Haverkamp golfde onder het motto 'de laatsten zullen de eersten zijn’ en bracht 9 punten mee naar de prijsuitreiking. Pascal Kreeft wist een schamele 21 punten bijeen te sprokkelen. Peter Rutters sloeg in het zweet des aanschijns maar 2 punten meer bij elkaar. Een teken aan de wand dat hij zijn golftalenten aan het verspillen is? Peter handhaaft echter (nog) wel zijn derde plaats in het algemeen klassement.

Het golfspel van de roepende op de Kadedijk Ger Tegelaar neemt nog steeds aanstoot aan de stapel stenen die tegenover zijn huis gepland is: 24 punten is dan het maximaal haalbare.

Gastspeler Olaf Roks had de zenuwen te midden van de Fijnaartse golficonen iets beter in bedwang dan tijdens zijn debuut eerder dit seizoen en pakte eveneens 24 punten.

Secretaris René Consenheim zit in zak en as, het golfspel is onuitsprekelijk vermoeiend. Op zich niets nieuws onder de zon. Met 26 punten valt hij vandaag net buiten de top 10.

Arjan Magielse daarentegen pakt met 26 punten wel de 10e plaats. In het Zeeuwse verzet hij bergen werk aan zijn strandhuisje voor zijn duifje waaronder zijn golfvaardigheden ernstig leiden.

Zit u nu ook op het puntje van uw stoel? Lees volgende week verder over de spannende ontknoping van deze zinderende golfwedstrijd![l]