Notenkrakers Zomerfestival

ZEVENBERGEN - De eerste editie van het Notenkrakers Zomerfestival vond plaats in 2001. De laatste editie trok 3500 bezoekers. In 2019 zijn er 6 podia en 35 bands. Er zijn gratis attracties voor kinderen, eettentjes, centraal terras / horecaplein.

Iedere band speelt 3 keer circa 20 minuten op een van de podia. De bands komen uit regio Noordwijk, Den Haag, Gouda tot Zevenbergen en heel Brabant. De kracht van het festival: compactheid, gezellige entourage, kwaliteit deelnemersveld. Als topact staan de Donuts uit Dordrecht rond 18.00 uur op het programma. Met al die muziekgezelschappen, de aangeklede podia en feestpleinen, duizenden bezoekers, participerende horeca, gratis attracties voor de jeugd en diverse eetkramen zal de Markt en aangrenzende straten er weer uitzien als één groot en bruisend terras. Dat laatste is mede te danken aan de prima samenwerking met gemeente Moerdijk en Horeca Zevenbergen die elk jaar grootser uitpakt om de verschillende podia tot feestpleinen om te bouwen. Ook dit jaar zijn er weer side events van plaatselijke verenigingen en zal balletstudio TAMARA dansdemo’s verzorgen.

Notenkrakers Zomerfestival op zondag 23 juni, vanaf 13.00 uur in het centrum Zevenbergen. Info: www.notenkrakerszomerfestival.com. [l]