een van de modelbouwboten
een van de modelbouwboten Steenbergse Vliet

Modelbouw te land ter zee en in de lucht

ZEVENBERGEN - Expositie van Stichting Cultuur Moerdijk organiseert samen met modelbouwvereniging Steenbergse Vliet een expositie van scheepsmodellen in het Pinksterweekend 8, 9 en 10 juni iedere dag van 11.00 tot 17.00 uur. Het betreft stoom -, sleep - en werkschepen van museale kwaliteit in diverse schalen (1:50, 1:72, 1:100). Ook visserijschepen, marineschepen en duwbakken zijn varend te zien.

Op de locatie van Theater de Schuur Kerkstraat 23 in Zevenbergen staat daarvoor een groot bassin waarin deze modellen te bewonderen zijn. Voor de jeugd zijn er 3 radiografisch bestuurbare boten beschikbaar. Daarmee kunnen ze zelf aan de slag. En papa mag als hij dat wil ook een keertje sturen. Als het weer niet meewerkt kan er toch gevaren worden. Er wordt gezorgd dat iedereen droog staat onder een tentdak. Ook bijzondere modellen waaronder militaire voertuigen uit WO II zoals een Duitse Pantertank, het vliegtuig B24 Liberator en een Amerikaanse Halftrek worden tentoongesteld. Het hele theater is gevuld met alle modelbouw.

Modelspoortreinen
Als extra zijn LGB modelspoortreinen te bezichtigen. Deze worden ter beschikking gesteld door Ton de Klerk. Een demonstratie van nieuwe technologieën: 3D printers en computergestuurde CNS frees, dat is een computer gestuurde figuurzaag is te bewonderen. Alle op afstand bestuurbare modellen draaien op elektromotoren waardoor ze vrijwel geruisloos zijn.
Modelbouwvereniging De Steenbergse Vliet is bekend voor haar werk, een enthousiaste groep mensen die beschikken over een groot improvisatie vermogen, geduld en technische vaardigheden. Allemaal capaciteiten die vereist zijn om de modellen die tentoon worden gesteld, te vervaardigen. Entree gratis. [l]