Net aangelegde drempel Noordlangeweg verdwijnt

WILLEMSTAD - De gemeente Moerdijk gaat een drempel die is aangelegd om het aantal hardrijders te verminderen in de Noordlangeweg in Willemstad verwijderen.

DOOR MONIQUE JANSEN

Het gaat om het vijftig-kilometer-plateau binnen de bebouwde kom. Bewoners van de Pieter van Oldenborghlaan klagen over geluids- en trillingsoverlast. Deze hinder ontstaat met name als vrachtwagens en landbouwverkeer passeren. De gemeente en de bewoners hadden van te voren niet verwacht dat een drempel zoveel overlast zou geven. De overige drie drempels waar het verkeer met maximaal zestig kilometer per uur over heen mag rijden, blijven wel liggen. Deze tableaus zijn buiten de bebouwde kom aangelegd.

Smileyborden

Wethouder Thomas Zwiers zet zich in om een andere oplossing vinden voor het probleem met hardrijders. Hij geeft aan dat de gemeente smileyborden wil inzetten. Dit zijn led-borden die oplichten als het verkeer er te hard langs raast. Ook ziet hij een taak voor de politie om te handhaven op de maximumsnelheid van zestig kilometer op de Noordlangeweg. Dat is mogelijk, omdat het gedeelte tussen de Maltaweg en de Hogeweg specifiek is ingericht volgens de geldende richtlijnen. Daarnaast voert de gemeente gesprekken met vertegenwoordigers van de Stadstafel Willemstad om te kijken naar een definitieve oplossing.[l]