De kinderen lopen zich de benen onder hun lijf vandaan. FOTO TIES STEEHOUWER
De kinderen lopen zich de benen onder hun lijf vandaan. FOTO TIES STEEHOUWER Foto: Ties Steehouwer

Boemerangschool haalt 3350 euro op

ZEVENBERGEN – Alle kinderen van de basisschool de Boemerang holden zich de benen onder hun lijf om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor de Stichting Roparun. De sponsorloop werd georganiseerd door de het team de Moerdijkrunners die vanaf zaterdag 8 juni van Parijs naar Rotterdam lopen met het doel zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

DOOR TIES STEEHOUWER

De kinderen en het personeel van de school liepen 3350 euro bij elkaar door in blokken van een kwartier zoveel mogelijk rondjes te lopen. Dylano Stal liep niet alleen erg veel rondjes maar hij wist ook het meeste geld bij elkaar te krijgen, 265 euro. Hij mocht dan ook het eindbedrag bekend maken. Dylano vertelde dat hij het geld bij elkaar had gekregen door langs de deuren te gaan en uit te leggen waarvoor hij meedeed aan de sponsorloop. "Ook heb ik mijn familie gevraagd en van mijn moeder kreeg ik zomaar 10 euro".

Mascotte

Twee jaar geleden bracht de Boemerang 3100 euro bij elkaar. Met de start moest er even gewacht worden op de mascotte van Roparun Nederland, de grote blauwe vogel. Het wachten werd bekort door te gaan dansen. Ook de leerkrachten deden daar dapper aan mee. De hele kleintjes gingen als eerste van start. Vaak aan de hand van de juf maakte zijn hun rondjes rond de school. Bij het zien van hun vader of moeder lang de kant vergaten ze vaak het hele gebeuren om hun ouders in de armen te vliegen. De sponsorloop werd georganiseerd door de mensen van de Stichting Moerdijkrunners. De woordvoerder daarvan Jolanda Mathijssen vertelde dat haar ploeg er klaar voor is om het avontuur vanaf Parijs aan te gaan.

Emotioneel

De mannen en vrouwen van het team gaan overigens niet op pad voor de snelheid maar "het gaat tenslotte om het doel om mensen die zich in een terminale fase bevinden verlichting te geven". Toen het bedrag van het lopen door de kinderen bekend werd gemaakt schoot Matthijssen dan ook vol.

Grens

Vrijdag is het team van Moerdijk bij de mini Roparun op de Rietvestschool in Klundert en zaterdag is het vertrek naar Parijs om vandaar te vertrekken naar Rotterdam. Op maandag, tweede pinksterdag wordt de grens met Nederland overschreden en trekken alle team door Willemstad waaronder ook het team 169 uit Moerdijk.[l]