Het echtpaar Van der Westen-van den Bosch is met 92 jaar nog erg fit. FOTO TIES STEEHOUWER
Het echtpaar Van der Westen-van den Bosch is met 92 jaar nog erg fit. FOTO TIES STEEHOUWER Foto: Ties Steehouwer

Echtpaar Van der Westen is 70 jaar getrouwd

ZEVENBERGEN – De meeste eerste ontmoetingen tussen twee jonge mensen verlopen niet altijd romantisch, maar dat kan niet gezegd worden van die van de 92 jarige Bart van der Westen en de even oude Dien van den Bosch.

DOOR TIES STEEHOUWER

Toen die elkaar 70 jaar en drie maanden geleden tegen kwamen, hadden ze al een romantische briefwisseling achter de rug. "We leerden elkaar kennen voordat we elkaar kenden" vat Bart het cryptisch samen. Hij diende 72 jaar geleden in Indonesië. Toen hij een blik snoepjes van Red Band openmaakte, vond hij daarin het adres van Dien die toen in Zevenbergen woonde en bij de snoepfabriek in Roosendaal werkje. Het stel ging corresponderen.

Voorbestemd

Toen ze elkaar een jaar later in de trein tegenkwamen, liet hij aan de jonge Dien een foto zien in uniform. Toen ging bij haar een lichtje branden. "Het moest voorbestemd zijn" lacht Dien. Drie maanden later trouwde het stel en verleden week vierden ze hun 70 jarig huwelijksfeest vierden. Een mooi begin van een huwelijk. Ze trouwden in het toenmalige gemeentehuis in Zevenbergen, Villa Waterloo.

Trouwring

Zo kort na de oorlog was heel veel alleen nog op de bon beschikbaar. "Bart kon geen trouwring betalen" vertelt Dien "en toen leende hij die maar van zijn moeder". Het stel streek neer in Roosendaal. Daar vond Bart een baan bij de spoorwegen. Ook werden twee zonen geboren. Na 27 jaar werd Bart overgeplaatst naar Zevenbergen. Dat was voor zijn vrouw een zegen omdat ze terug kon naar haar geboorteplaats. Ze verhuisden naar de wijk Krooswijk en stortten zich in het verenigingsleven van de stad.

Zingen

Vooral zingen vond het stel prachtig. De twee werden lid van Con Amore waarvan Bert 15 jaar lang voorzitter werd. Ook gingen ze vrijwilligerswerk doen in de Meerenhof en later in Sancta Maria. Later werd er verhuisd naar de Doelstraat. Nu wonen ze met veel plezier in de Pr. Clausstraat. In de loop der jaren reisde het stel als NS echtpaar heel wat af. Ze konden vrij reizen in Nederland en in België voor half geld. De aanschaf van een auto was dan ook niet nodig. Met de reisvereniging van de NS treinden ze heel Europa door.

Hobby's

Aan hobby's had het echtpaar geen gebrek. Een voormalige buurvrouw vertelt dat ze nooit thuis zijn. Ze bewogen veel en dat verklaart misschien dat ze met hun 92 jaar nog behoorlijk fit zijn. "Ik ging pas naar de markt" vertelt Bart "en toen merkte ik dat ik mijn rollator thuis had laten staan". Elke dag maken ze nog hun rondje in de omgeving. Nog niet zo lang geleden zwommen ze nog en fietsten ze in de omgeving. Samen met hun twee zonen, hun vrouwen, vier kinderen, 16 achterkleinkinderen en andere familieleden vierden ze hun platina huwelijk in de Borg in Zevenbergen.[l]