Luuk Frijters viert zijn overwinning. Robby Haverkamp slaat de handen voor de ogen:
Luuk Frijters viert zijn overwinning. Robby Haverkamp slaat de handen voor de ogen: "Waarom hebt Gij mij verlaten?". Foto:

Aan Luuk Frijters de glorie en de victorie

FIJNAART - Deze week het vervolg over de golfavonturen van onze lokale vedetten in het land van Heusden en Altena, in Almkerk temidden van de Bible Belt (de geboortestreek van organisator Ben Vos).

Ben's zeven vette golfjaren zijn nog lang niet aangebroken. Met 26 punten is de 9e plaats zijn deel. Wel sloeg dit eeuwige aankomende talent voor het eerst in zijn leven de Leary!

Jo Methusalem de Rooij hangt zijn golfstokken nog steeds niet aan de wilgen. Op de baan matig succesvol echter vanaf het terras onovertroffen: hij wint de chip-in! Ter toelichting: om beurten slaan de Fendertsmannen nadat de innerlijke mens al behoorlijk versterkt is een golfbal vanaf het zonnige terras naar de oefengreen. Wie het dichtst bij de hole ligt wint. (Vergeef het hen beste lezers, want ze weten niet wat zij doen).

Martinder van Diepen begeert in strijd het met 10e gebod alles behalve golflusten. Zoals voor velen in onze moderne maatschappij is ook voor Martin het internet een kwaal die afleidt. Fijnaarts beste golfer ooit blijft steken op de 7e plaats met 31 punten.

Onze geliefde golfherder Toon Nuiten wordt op handen gedragen. De Judas-vraag van Arjan Leijten hangt echter als een molensteen om zijn nek en Toon komt niet verder dan 32 punten.

Diezelfde Arjan Leijten wast zijn handen in onschuld en behaalt in zijn eerste wedstrijd met de Fendertsmannen al 32 punten. En slaat ook nog de Neary! Wat een debuut.

Het spel van Ben Lauwers was tijdens de eerste 9 holes een aanfluiting en hij overtrad regelmatig het 3e gebod. Toen vielen hem de schellen van de ogen. Met de tweede serie van 9 holes behaalde Ben maar liefst 23 punten.

De leider in het algemeen klassement Lex van Dis bereikte vandaag wederom de top 3 met 34 punten. Daarmee blijft Lex bovenaan de lijst staan, gevold door Martin. In de nazit op het zonnige terras stak hij reeds de loftrompet over zijn aanstaande titel Fendertsman van het jaar. De eersten zullen de laatsten zijn Lex….

Wim van Alphen vreesde vooraf met grote vrezen. Hij liet zich echter niet onbetuigd op Almkreek en vergaarde als een dief in de nacht eveneens 34 punten, goed voor een tweede plaats. Met deze score passeert Wim Toon Nuiten en Ben Vos in het klassement en neemt nu de 4e plaats in.

En dan, geef de keizer wat des keizers is: Luuk Frijters verovert met 37 punten op overtuigende wijze de dagtitel. En slaat bovendien ook nog de longest! Hoogmoed komt vandaag niet voor de val. Luuk neemt op het terras, alwaar de Fendertsmannen geen enkele beker aan zich voorbij laten gaan, de gelegenheid te baat om zijn hegemonie af te kondigen. Tsja, nederigheid siert de mens.

In Almkerk werd een nieuw golfrecord gevestigd: Luuk, Arjan, Wim, Jo, Lex en Martin (2x!) sloegen maar liefst 7 birdies. Houdt deze krant in de maand juni extra goed in de gaten beste lezers; de Fendertsmannen reizen medio juni onder leiding van organisator Luuk Frijters af naar Ierland om zich in allerlei golf en andere avonturen te storten. [l]