TDO 2 kampioen bij de dames. FOTO JOS SCHALK
TDO 2 kampioen bij de dames. FOTO JOS SCHALK Jos Schalk

Geslaagd Jan van Gils Toernooi bij TPO

MOERDIJK - Traditioneel wordt op Hemelvaartsdag het Jan van Gils voetbaltoernooi gehouden bij TPO in Moerdijk. Ter nagedachtenis aan de veel te jong overleden Jan van Gils, draagt het toernooi vanaf 2015 zijn naam. Jan was een echte Moerdijker met het hart op de juiste plaats en was vrijwilliger, leider, speler, supporter en sponsor van TPO. Het Jan van Gils Toernooi is een voetbaltoernooi waarbij op een half veld 7 tegen 7 wordt gespeeld.

Afgelopen donderdag was het heerlijk voetbalweer. De animo om deel te nemen aan dit gezellige en leuke toernooi wordt ieder jaar groter. Maar liefst 20 teams hadden zich ingeschreven, waaronder 4 damesteams, uit Moerdijk en ruime omgeving hadden zich ingeschreven. De teams waren afkomstig uit onder meer, uit Lage Zwaluwe, Zevenbergen, Langeweg, Klundert, Kruisland en uiteraard Moerdijk. Nog nooit hebben zoveel teams aan het toernooi meegedaan. Dit vergde enige organisatie en flexibiliteit van de deelnemers gezien de grootte van het sportpark van TPO.

Om 13 uur werd er afgetrapt in vijf poules van vier teams. De dames speelde in een poule twee keer tegen elkaar. De damescompetitie werd gewonnen TDO 2 uit Lage Zwaluwe. De heren speelde in de poule één keer tegen elkaar, om vervolgens in een eindronde te strijden voor de eindklassering. Na de finalewedstrijden was omstreeks 18 uur de winnaar bekend. Atlético Moerdijk heeft voor de eerste maal het Jan van Gils toernooi gewonnen. Zij wonnen de finale tegen Team Transmotors uit Klundert. De kleine finale om de 3e en 4e plaats was een wedstrijd tussen twee voormalige winnaars en is gewonnen door VOV tegen vv Kater. De sportiviteitsprijs was voor Parel van het Zuipen.

Dankzij het mooie weer was de aanloop van supporters naar het sportpark van TPO groot en de sfeer perfect. DJ Frank verzorgde de muzikale omlijsting en Robuust verzorgde het eten achter de barbecue. Meteen na afloop van de prijsuitreiking was er een optreden van een feestzanger. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers (o.a. scheidsrechters, helpende handjes, kantinepersoneel en wedstrijdleiding) kan TPO terugkijken op een geslaagd toernooi. Volgend jaar op Hemelvaartsdag zal er wederom een Jan van Gils toernooi plaatsvinden bij TPO in Moerdijk.

Uitslag van het toernooi

Dames: 1. TDO 2 ; 2. TDO 1; 3. vv Klundert Dames 4. TPO Chickas

Heren: 1. Atlético Moerdijk; 2. Team Transmotors; 3. VOV; 4. vv Kater; 5. Tango FC; 6. ABCDE FC; 7. FF Tikkie; 8. Dorstige Amateurs; 9. Sjotto; 10. Motte gij nie werken?; 11. Parel van het Zuipen; 12. Zat maar gelukkig; 13. Daine&Mark&; 14. Zwembad United; 15. Herms Angels; 16. Simson Applicatie. [l]