1e Pinksterdag boekenmarkt in Willemstad
1e Pinksterdag boekenmarkt in Willemstad Foto:

AGENDA

5-6-7-10-11 juni

Inzameling goederen

9:00 | Bartholomeus Parochiehuis

Boeken, kleding, linnengoed, schoenen, wol, haak-, borduurgaren en handwerk materialen kunnen elke werkdag, tussen 9.00 uur en 12.00 uur, gebracht worden in het Bartholomeus Parochiehuis (naast de kerk) Markt 19 a 4761 CE Zevenbergen 0168-323567. Steun ook onze kerkbijdrage! Opbrengst van de goederen gaat naar het project Glas en Lood ramen van onze eigen kerk.

Vrijdag 7 juni

Lotgenotengroep

13:30 |

Sinds september 2018 organiseren we voor alle mensen die hun partner kortere of langere tijd geleden verloren hebben op iedere eerste vrijdag van de maand, onder genot van een kop koffie, een bijeenkomst in het gebouw Serena (tegenover de Jumbo) van 13.30-15.30 uur. Een bijeenkomst waar écht geluisterd wordt en waar ervaringen kunnen worden uitgewisseld. De toegang is gratis en verplicht u tot niets. Komt u gerust eens kijken bij zo'n bijeenkomst.

Zaterdag 8 juni

Licht & liefde onstuitbaar

19:00 | Hervormde Kerk

De Raad van Kerken Zevenbergen presenteert: "Licht & liefde onstuitbaar". Een gezongen liturgie voor Pinksteren van Franck Ploum en Arjan van Baest, uitgevoerd door een projectkoor, onder begeleiding van piano en dwarsfluit. U bent van harte uitgenodigd om dit bijzondere stuk met koormuziek en gesproken tekst bij te wonen op 8 juni in de N.H.Kerk, Markt 4 te Zevenbergen. De aanvang is 19.00 uur en het duurt ongeveer een uurtje. De toegang is gratis.

Zondag 9 juni

Boekenmarkt Willemstad

10:00 | Jachthaven

De jaarlijkse boekenmarkt van Willemstad is dit jaar opnieuw op Eerste Pinksterdag. Op de Voorstraat in de historische vesting van Willemstad kun je op zondag 9 juni de hele dag rondstruinen langs kraampjes met tweedehands boeken, waaronder Nederlandse en buitenlandse literatuur, kinderboeken, strips, thrillers, kunstboeken, biografieën, kookboeken, geschiedenisboeken, (streek)romans, boeken over de regio, enz. Zowel voor verzamelaars als voor koopjesjagers is er volop keuze. De boekverkopers komen uit het hele land. De boekenmarkt duurt van 10.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk. Bij de Jachthaven van Willemstad is volop gratis parkeergelegenheid. Dit is ongeveer 5 minuten lopen van de Voorstraat.

Jazz met Pinksteren

14:30 | d'Englenburgh

Stichting d'Engelenburgh organiseert Jazz met Pinksteren. Op zondagmiddag 9 juni treedt Bram Wijnands op. Eens per jaar komt de in Amerika gevierde artiest naar zijn geboortestreek in Brabant. Bram speelt piano in de stijl van Erroll Garner. Het is niet de eerste de beste die naar Fijnaart komt: in 1998 trad Bram Wijnands al op in de Carnegie Hall in New York. Het concert in d'Engelenburgh (Molenstraat 24 in Fijnaart) op 9 juni begint om 14.30 uur. Reserveren is noodzakelijk: 06-8357 2448 of engelenburgh@live.nl