Scouting Willemstad vletten.
Scouting Willemstad vletten.

Scouting Willemstad zoekt vrijwilligers

WILLEMSTAD - Scouting Willemstad biedt een groot gedeelte van de jeugd uit Willemstad een mooi verenigingsleven, waarbij in de afgelopen 56 jaar al vele vriendengroepen zijn ontstaan. Wij doen dit met veel plezier en hebben intussen bijna 50 jeugdleden met een mooi onderkomen in het Kruithuis, het Maritiem Verenigingsgebouw en een prachtige vloot van zeven vletten en een sleper ‘De Weltevreden’.

Het afgelopen jaar hebben we met een zeer klein team de vereniging draaiende gehouden en we willen heel graag deze opkomsten blijven kunnen aanbieden aan de jeugd. Door het vertrek van een aantal bestuursleden en het minimale aantal leiding, zijn we echter genoodzaakt om een pas op de plaats te maken.

We zijn op zoek naar

Bevers- en dolfijnenleiding (16+) die op zaterdagochtend, tussen 10.00 - 12.00 uur, willen (mee)draaien bij de Bevers (6 t/m 8) en Dolfijnen (9 t/m 12 jaar). Dit houdt in: een scouting programma bieden aan ongeveer 25 kinderen samen met een groep jongere leiding.
Een coördinator/begeleider (18+) voor de Bevers- en Dolfijnenleiding en aanspreekpunt voor bestuur.
Zeeverkennersleiding (18+) die op zaterdagmiddag, tussen 13.30 - 16.00 uur, willen (mee)draaien bij de Zeeverkenners (13 t/m 18 jaar). Dit houdt in: een (zeil)programma bieden voor de zeeverkenners en deze begeleiden, leren zeilen, met elkaar plezier hebben op het water en in de winterperiode de boten weer klaarmaken voor het vaarseizoen.
Een coördinator/begeleider (18+) voor de Zeeverkennersleiding en aanspreekpunt voor bestuur.

Wil je de vereniging graag helpen? Meld je dan aan via secretariaat@scoutingwillemstad.nl[l]