Afbeelding
Foto: Ties Steehouwe

Moerdijkse Roparun-teams goed voor ruim 77.500 euro

MOERDIJK - Aan de 28ste editie van de Roparun deden dit jaar vier ploegen uit de gemeente Moerdijk mee. Dat deden te voet Willemstad in Touch en de Moerdijkrunners. Daarnaast werd de afstand Parijs-Rotterdam tijdens het Pinksterweekeinde overbrugd door de Moerdijkrijders op de fiets en een groep die dat deed in gedateerde automobielen.

DOOR TIES STEEHOUWER

Al deze teams deden mee om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor het doel van de Stichting Roparun: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'.

Buffelen

Aan het eind van drie dagen buffelen werden in Willemstad en Zevenbergen de bedragen bekendgemaakt die de twee teams bij elkaar hadden gebracht. In Willemstad was dat ruim 25.000 euro. Het team Willemstad Touch deed voor de eerste maal mee en was dan ook flink trots op het behaalde resultaat, vertelde Alex van de Meeberg. De Moerdijkrunners deden voor de derde maal mee. Zij verdienden samen met de Moerdijkrijders en de oldtimers met diverse acties 52.500 euro.

'Flink trots op het behaalde resultaat'

Al het geld dat bij elkaar werd gebracht gaat naar het bestrijden en beheersen van kanker en de begeleiding van terminale patiƫnten. Elk team moet om mee te kunnen doen 3.000 euro storten op de rekening van de Stichting Roparun. Dat geld wordt gebruikt voor de organisatie van het gebeuren.

Vermaak

Bijna heel Willemstad liep Tweede Pinksterdag uit om de deelnemers bij de doorkomst van de Roparun een warm onthaal te bezorgen. Dat gebeurde niet alleen in het centrum zelf maar ook in de wijk Helwijk waar de lopers en de fietsers dwars door de speeltuin Kindervreugd op weg gingen naar Rotterdam, het eindpunt van hun tocht vanaf Parijs.

'Bijna heel Willemstad liep uit om de deelnemers een warm onthaal te bezorgen'

In het centrum van de stad was er op de Parade van alles te doen om zowel het publiek als de lopers en fietsers te vermaken. Zo werd er muziek gemaakt en werd er flink doorgetrapt op een hele batterij hometrainers. In de Blokhut in Helwijk en in de Rosmolen in de stad kom men aanschuiven voor een speciaal Roparun-ontbijt.

Huldiging

In Zevenbergen had zich aan het einde van de middag op de Markt een hele menigte verzameld om de lopers, de fietsers en de oldtimerbestuurders te ontvangen en toe te juichen. Ze werden onder een poort ontvangen en op een groot podium gehuldigd door onder andere burgemeester Jac Klijs.

Jolande Mathijssen, de grote animator en organisator van de Moerdijkrunners, vertelde dat het dit jaar allemaal wel erg dicht bij kwam omdat twee leden van haar team binnen hun familie te maken hadden met de ziekte kanker.

Hoedje af

Zij vertelde dat alles dit jaar naar wens was verlopen en dat de sfeer in haar team geen deuken had opgelopen.De ploeg fietsers had het dit jaar een stuk makkelijker gehad dan vorig jaar omdat de weinige wind die er was uit de goede richting blies. Burgemeester Klijs vond het een eer om burgemeester te zijn van een gemeente waar men zoveel over heeft voor de medemens. "Daar neem in mijn hoed voor af. Alleen met een prima teamgeest is een dergelijke prestatie mogelijk".

'Eer om burgemeester te zijn van een gemeente waar men zoveel over heeft voor de medemens'

Enkele mensen werden door Mathijssen in het zonnetje gezet, onder wie Dion Wevers omdat hij al heel lang meeloopt bij het Roparun gebeuren. Wevers vertelde dat hij ernaar streeft om in de toekomst de Roparun door Zevenbergen te laten komen.[l]

Afbeelding