Jayna rechts en daarnaast staat Manaudou. FOTO LESTER VAN DER STAAL
Jayna rechts en daarnaast staat Manaudou. FOTO LESTER VAN DER STAAL Lester van der Staal

Moerdijkse zwemsters pakken prijzen tijdens Miniorenfinales

MOERDIJK - 8 en 9 juni vonden de Miniorenfinales zwemmen van regio Brabant in Tilburg plaats. Voor deze finales hadden 5 zwemmers van ZC AquaDream uit Roosendaal zich weten te plaatsen. Jayna, Rinz, Yordi, Lotte en Manaudou waren goed in vorm, en zwommen veel PR's.

Manaudou Verhaar verbeterde de 400 meter vrije slag zelfs met 52 seconden! Wat helaas net niet genoeg was voor een medaille. Ook zwom de uit Standdaarbuiten afkomstige Manaudou op de 100 meter vrije slag zich helaas net naar een vierde plaats, maar wel met een mooi PR.

Jayna Wagemakers was goed op dreef en behaalde 2 eerste plaatsen en 2 derde plaatsen. Ze mag zich op de 100 meter schoolslag en 100 wisselslag kampioen van Brabant noemen, in mooie tijden! Wat een topprestatie voor deze pas 8 jarige zwemster uit Zevenbergen.

Als laatste moesten Lotte, Yordi, Rinz en Manaudou het water in voor de 4x50 meter wisselslag gemengd. Dat de coaches Eric en Tijmen een sterke opstelling hadden weten te maken, bleek uit een mooie tweede plaats.

Alle 5 de zwemmers van ZC AquaDream die zich voor Miniorenfinales hadden geplaatst, keerden huiswaarts met een of meerdere medailles. Een topprestatie die mede tot stand is gekomen door het coachen van Tijmen, Eric en Lester. Bedankt daarvoor!

Op 29 juni staat een zwemmarathon op het programma, georganiseerd door ZC AquaDream. [l]