Agenda

12-13-14-17-18 juni

Inzameling

9:00 | Bartholomeus Parochiehuis

Boeken, kleding-linnengoed, schoenen, wol, haak-, borduurgaren en handwerk materialen kunnen elke werkdag, tussen 9.00 uur en 12.00 uur gebracht worden in het Bartholomeus Parochiehuis (naast de kerk) Markt 19 a, 4761 CE Zevenbergen, 0168-323567. Steun ook onze kerkbijdrage. Opbrengst van de goederen gaat naar het project Glas en Lood ramen van onze eigen kerk.

Donderdag 13 juni

KBO bingomiddag

13:30 | De Graanbeurs

Op donderdag 13 juni organiseert KBO Fijnaart weer een gezellige bingo middag. Er worden 10 ronden gespeeld en er word gespeeld om geldprijzen. Deze middag is voor iedereen toegankelijk. Deze middag is in De Graanbeurs Kadedijk 6 te Fijnaart en begint om 13.30 uur. Het bestuur hoopt weer op een grote opkomst.

Zaterdag 15 juni

Theaterwandeling

18:00 | Fort Sabina

Stelt u zich eens voor. U wordt ontvangen aan de grote poorten van Fort Sabina waar de gids u meeneemt in de mooiste verhalen van het fort en de Zuiderwaterlinie. De rijke historie wordt verteld op verschillende markante plekken op het grote rijksmonument. Maar voor we hieraan beginnen ontsteken we eerst de olielampen, want dat is onze verlichting deze avond. Onderweg treffen we op een geheime locatie een belangrijk historisch figuur uit onze krijgsmacht. 'Menno van Coehoorn is de naam'. Menno neemt ons mee om zijn nieuwe uitvinding te tonen. Er ontspint zich een fantastisch verhaal over de Zuiderwaterlinie. Een hillarische avond vol theater en mooie verhalen. Zaterdag 15 juni, aanvang: 18.00u. Voor meer informatie kijkt u op www.fortsabina.nl

Bingo avond Oranje Garde

20:00 | De Niervaert

Aanstaande zaterdag 15 juni is er weer een bingo avond van de Oranje Garde .Wij nodigen iedereen van harte uit om deze gezellige avond bij te wonen. Grote kans dat u naar huis gaat met één of meer van die vele, mooie prijzen.De gezellige sfeer en grote prijzenkans staan in elk geval garant voor een leuk avondje uit. Zaterdagavond 15 juni in de grote zaal van De Niervaert, Molenvliet 7 in Klundert. Aanvang 20:00 uur. Voor de volledige bingo kalender van 2019 kunt u kijken op www.oranjegarde.net.

Zondag 16 juni

Waterpoortweekend

11:00 | Fort Sabina

Zondag 16 juni staat het bol van activiteiten op Fort Sabina. Het fort is dan de hotspot van het Waterpoortweekend. Het Meemaaktheater van Jannos Groffen speelt een voorstelling over een groot strateeg uit onze geschiedenis, Menno van Coehoorn. In een speciaal ingericht natuurlab kun je met schepnet en emmer op avontuur om te ontdekken wat er zoal in de gracht van het grote fort leeft. Deze dag kun je twee keer op excursie met de gids en vertelt de mooiste verhalen uit de geschiedenis. Het watersnoodhuis Heijningen en het Vlasserij en Suikermuseum zullen deze dag exposeren op het fort. Verder zullen er deze dag huifkarritten zijn naar Fort de Hel, Vesting Willemstad en het Watersnoodhuis. Meer informatie: www.fortsabina.nl