Martin in actie.
Martin in actie. ONK Poker

Martin van Meel plaatst zich voor finale ONK Poker

MOERDIJK - Het is ook Martin van Meel gelukt zich te plaatsen voor de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. In een men’s only evenement in Lopik was hij een van de 42 deelnemers. In zijn 20e en laatste voorronde moest hij bij de laatste 5 zien te geraken om minimaal een wild card te winnen. Deze wild card zou er voor zorgen dat hij met 3 halve finale tickets (Vlaardignen, Hoeven, Zundert) en een eerder verdiende wild card (Alblasserdam) alle halve finales zou kunnen spelen. Dat geeft een speler de mogelijkheid alle tickets in te wisselen voor een finaleticket.

Het was een toernooi waarbij de overlevingsmodus vol aan stond en met succes. Na 4,5 uur spelen waren er nog 6 spelers over, inclusief Martin. Doordat een van zijn tegenspelers werd uitgeschakeld wist hij zich zeker van minimaal een wild card en daarmee plaatsing voor de landelijke finale. Uiteindelijk eindigde hij op de 4e plaats.

Martin is de 6e Moerdijker die al verzekerd is van de finale op 6 juli. Maar de koek is nog niet op.

Acht andere Moerdijkers maken ook nog kans op plaatsing voor de finale. Cas Kuipers, Vanessa den Hollander, Jack Lems, Rober van Oers, Remco van Ginneke, Jos Schalk, Geert Lemaire en Michel Jacobs hebben zich geplaatst voor het spelen van een halve finale. Plaatsing voor de finale gebeurt door bij de beste 10% van het deelnemersveld van de halve finale te eindigen. Het merendeel van deze spelers zal de halve finale spelen in Alblasserdam op 23 juni aanstaande.[l]