Damesteam seizoen 2018/2019.
Damesteam seizoen 2018/2019.

Groeiend aandeel damesvoetbal bij VV Virtus

ZEVENBERGEN - Bij VV Virtus wordt al 50 jaar damesvoetbal gespeeld en komend seizoen is er een primeur te melden. Voor de senioren zal er op zondag een tweede damesteam te bewonderen zijn op de Zevenbergse velden.

Trainer Jim Veraart en zijn leider John van Dorst glimmen van trots bij de aankondiging van deze primeur. Net als bij de heren zal er een meer prestatief team worden samengesteld maar ook een team dat meer recreatief zal gaan voetballen. Instromers krijgen het daarmee eenvoudiger om simpelweg mee te gaan doen met onze dames en van lieverlee het voetbalspel leren omarmen.

Met een meisjesteam onder 17 is ook in de jeugd de doorstroom naar de seniorenteams voor de komende jaren verzekerd en, de KNVB richtlijn over meisjesvoetbal volgend, de jongere meisjes zullen zoveel mogelijk meevoetballen in mixteams.

Met de, helaas niet in winst omgezette, promotiewedstrijd van twee weken geleden voor ogen staan de dames te trappelen om het seizoen 2019/2020 weer te kunnen gaan starten. Een gezellige groep die in de voetbalvereniging een steeds belangrijker plaats weet in te nemen.

Damesvoetbal is niet meer weg te denken en voetbalvereniging Virtus is erg blij met haar eigen leeuwinnen.[l]