Nikki Broeders, districtskampioene District Zuid Pupil 2 D1.
Nikki Broeders, districtskampioene District Zuid Pupil 2 D1.

Nikki Broeders goud op districtsfinale

ZEVENBERGEN - Op de districtsfinale afgelopen weekend in Brunssum wist de Zevenbergse Nikki Broeders het goud te bemachtigen, met ruim een half punt meer dan de nummer 2.

In de voorafgaande wedstrijden had Nikki al laten zien dat zij het in zich had om zuiver en stabiel te turnen op de wedstrijden, maar door wat onzekerheid voor met name brug was ze toch niet helemaal zeker van haar eigen kunnen. Gelukkig mocht ze op dit toestel starten, dan ben je er tenminste van af! Het inturnen verliep vrijwel vlekkeloos, dus dat gaf haar rust voor haar wedstrijdoefening. Deze verliep ook erg goed en ze mocht hier een 13.65 in ontvangst nemen. Bij balk was ze hier en daar wat wiebelig, maar ze bleef op dit ellendig smalle toestel. Haar oefening werd beloond met een 13.15. Bij vloer turnde ze de oefening van haar leven. Super strak, keurig afgewerkt, en goed gelet op alle details: goed op de tenen, stabiele landingen, gewoon top! Ze kreeg hiervoor ook het hoogste punt, een 13.9. Toen moest ze alleen nog naar sprong, een toestel wat zij goed beheerst en ook hier liet ze twee mooie sprongen zien. Vooral haar streksalto werd hoog beoordeeld. Haar turnmaatje bij BredaGym, Roos van der Feer, mocht het bronzen podium betreden, en Nikki mocht trots op het hoogste podium plaatsnemen. Nikki mag zich nu de kersverse Districtskampioene noemen van District Zuid in de categorie Pupil 2 D1, de beste van Zeeland, Brabant en Limburg!! Een top afsluiting van haar laatste seizoen in de D1. Volgend seizoen gaat ze de uitdaging in de N4 aan. Succes Nikki!

Mieke de Wit uit Fijnaart mocht een paar weken eerder in Cuijk ook namens BredaGym haar districtsfinale turnen als junior 5e divisie. Redelijk onverwacht, omdat zij zich niet had geplaatst voor deze finale. Ze werd door een uitvaller ingezet als reserve, wat een cadeautje! Voor Mieke was de instelling alles of niets op deze wedstrijd, de risico’s (bijvoordeeld de pendelkip op brug) die ze nam met nieuwe elementen pakten goed uit. Op sprong scoorde ze 10.95, op brug 10.25, op balk 10.40 en op vloer zelfs een 11.15! Ze werd heel knap 7e in dit sterke deelnemersveld! Goed gedaan Mieke![l]