Zomersporten voor kinderen met een beperking

MOERDIJK - Kinderen en jongeren met een beperking kunnen deze zomer op verschillende plekken terecht om hun favoriete sport te beoefenen. Anja Buijtenhuis van de afdeling Sport en Welzijn heeft om dat mogelijk te maken samen met haar medewerkers de sportverenigingen en andere verenigingen in de elf kernen van Moerdijk benaderd om de kinderen en jongeren met een handicap te begeleiden tijdens het sporten.

DOOR TIES STEEHOUWER

Kinderen en jongeren met een beperking en met autisme hebben tijdens het sporten meer persoonlijke benadering nodig. Buijtenhuis is dan ook blij dat veel verenigingen die speciaal opgeleide mensen in dienst hebben deze mensen willen begeleiden. Een persoonlijke benadering is volgens de gemeente niet mogelijk vanwege de Algemene Verordening Persoonsgegevens. Buijtenhuis: "Omdat veel van deze kinderen buiten de gemeente op school zitten is het extra moeilijk om ze te vinden."

Divers

Het aanbod deze zomer voor mensen met een beperking is zeer divers. Zo kan er op de woensdagen 10 en 17 juli gekozen worden voor dansen bij Tien Koevoet Danze in Zevenbergen. Kinderen met autisme kunnen op vrijdag 12 en 26 juli bij TPO in Moerdijk begeleid voetballen en op vrijdag 2 en 9 augustus fitnessen bij Pals Fitness in Zevenbergen. Daarnaast kunnen kinderen en jongeren met een beperking tafeltennissen op maandag 15 en 29 juli bij tafeltennis Zevenbergen in of bowlen op maandag 22 juli in Zevenbergen.

Opgeven via anja.buijtenhuis@senw-moerdijk.nl of via nummer 0168-32 59 96. [l]