Winst voor Martin.
Winst voor Martin. ONK Poker

Martin van Meel (Open) Nederlands Kampioen Poker

MOERDIJK - Het is Martin van Meel (24) gelukt zich te kronen tot winnaar van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. De finalestrijd vond plaats afgelopen zaterdag in de Heerlickheid van Ermelo in Ermelo. Via ruim 150 voorrondes en 4 halve finales drongen er van de ruim 9300 spelers uiteindelijk 183 door tot deze finalestrijd.

Het toernooi dat om 13:00 uur begon kende een rustige start. En 7 van de 8 spelers uit Moerdijk wisten de eerste vijf levels te overleven. Slechts 10 spelers werden in deze eerste levels uitgeschakeld; helaas was een daarvan Melvin Olierook die door veel pech eindigde op plek 172.

Martin wist zich al op dat moment te onderscheiden door zijn beginstack verdubbeld te hebben tot ruim 50.000 punten. De tweede Moerdijker die het strijdveld moest verlaten was Rober van Oers (op plek 97). De eerste hand na de dinerbreak werd hem fataal. Niet veel later volgden Sanne van Gend (82), Ronald den Hollander (70), Vanessa den Hollander (63), Jessica Bierkens (52) en Zico van Oers (51). De enige overgebleven Moerdijkse troef Martin, speelde de hele dag al gecontroleerd, rustig, maakte geen fouten en ook belangrijk... kende geen pech. Om 23:00 uur werd een eerste mijlpaal behaald; het bereiken van de laatste 9 spelers en daarmee de finaletafel. Martin ging daar zitten met de 6e stack. Al in de eerste hand was er grote actie. 3 spelers verzeilden in een all-in situatie waarbij de grootste stack de hand won en direct twee spelers naar de rail (toeschoewersgedeelte) wees. Door goede momenten te kiezen wist Martin zijn stack langzaam op te bouwen en hij nam op enig moment zelfs de chiplead in handen. Ondertussen was een andere speler, Jakob Kerkhoff, bezig de hele tafel naar zijn hand te zetten; hij schakelde namelijk de ene na de andere speler uit met als gevolg dat hij het tegen Martin op zou nemen in de heads-up. Martin lag op dat moment qua stack achter. De heads-up begon rond 01:00 uur en bleek een heuse thriller te worden die ruim 50 minuten duurde. Hierbij hebben beide spelers pech- en geluksmomenten gekend en zouden beiden de trofee gewonnen kunnen hebben. Rond 01:45 zou het kampioenschap beslist gaan worden. Martin (chipleiader) schoof all-in met JJ (boer/boer) en kreeg een call van Jakob met A9 (aas/negen). De flop, turn en de river waren allen in het voordeel van Martin waardoor hij de winst voor zich opeiste. Met zijn overwinning won hij een grote trofee, eer en mag hij zich een jaar lang de Kampioen van Nederland noemen. Bovendieen maakt hij een zeer grote kans opgenomen te worden in het Team ONKP om zo via een sponsorcontract een jaar lang aan grote internationale toernooien deel te nemen.

Het nieuwe seizoen van het ONKP gaat overigens van start in het weekend van 7 en 8 september. Meer informatie hierover op www.onkpoker.nl. [l]