Een gezellige muzikale middag op het terras van de Graanbeurs.
Een gezellige muzikale middag op het terras van de Graanbeurs.

Gezellige muzikale middag in Fijnaart

FIJNAART - Een gezellige muzikale middag op zondag 7 juli met een optreden van St. Cecilia uit Stampersgat en Muziekvereniging De Unie uit Fijnaart. Het optreden was achter de Graanbeurs waar een schitterend terras is voor het publiek en waar de inwendige mens erg goed verzorgd werd.

St. Cecilia en De Unie treden al jaren naar ieders tevredenheid samen op. Jaarlijks wordt er een programma gemaakt wat zowel in Stampersgat als in Fijnaart meestal in dezelfde week uitgevoerd wordt . Het weer was net als alle afgelopen jaren weer op onze hand. Er was wel een beetje wind waar alleen de dirigenten last van hadden. De gemiddelde muzikant heeft voor een buitenoptreden wasknijpers om de muziek vast te zetten bij zich en in deze moderne tijd zien wij steeds meer tablets op de standaard staan. De dirigenten zorgde voor een eigen showtje door van alles op de partituren te leggen om te voorkomen dat deze wegwaaide.

Muzikale zondagmiddag
Zondag 7 juli is een gedenkwaardige dag geworden. Buiten ons optreden reed er sinds 30 jaar een Nederlander in de gele trui in de ronde van Frankrijk en was er na 45 jaar een finale van het WK Voetbal. Dit keer waren het onze succesvolle dames. Met een grote TV van de Graanbeurs konden wij na het optreden samen gezamenlijk genieten van deze wedstrijd. Daar hoorde uiteraard ook een drankje bij al was het maar voor de spanning. De middag hebben we vervolgens met een gezamenlijke BBQ afgesloten.
Onder leiding van Jan Spruit en Junior Huigen werden er bekende, goed in het gehoor liggende muziekstukken gespeeld. De klassieke harmoniewerken bleven in het archief van de Unie en St. Cecilia. Onder andere nummers van The Beach Boys, Stevie Wonder en tal van andere populaire muziek kwam voorbij. Muzikaal was er één uitzondering: het nummer Dublin Pictures. Een keuze van onze nieuwe dirigent Junior Huigen. Het publiek waande zich in Ierland en stelde dit nummer zeer op prijs.
Wij kunnen terug kijken op een aangename muzikale zondagmiddag en gaan dit uiteraard weer vaker doen. [l]