Afbeelding
Foto: Ties Steehouwer

Jeugdactiviteiten zijn en blijven een hit

WILLEMSTAD - Het bestuur van de buurtvereniging 't Kloosterblokje in het oosten van Willemstad zorgt er al jaren voor dat de kinderen van de wijk en hun ouders goed voorbereid aan de grote vakantietrek beginnen.

DOOR TIES STEEHOUWER

'Eerst een weekje rust nemen en feestvieren' is het motto van dat bestuur en dat werd ook dit jaar weer in praktijk gebracht met een feestweek waarin er voor elke leeftijdsgroep wel iets van zijn of haar gading is te vinden. Het bestuur zit daarbij de laatste jaren in een luxe positie omdat de wijk naar het zuiden ieder jaar flink uitbreidt. De laatste bewoners hebben daar inmiddels hun nieuwe huizen van Kloosterblokje 4 betrokken.

Roofvogels

De week begon zaterdag met het opbouwen van de tent aan het St. Catharinadal. De vakantieweek van de buurtvereniging 't Kloosterblokje ging zaterdag echt van start met een roofvogelshow en Oudhollandse spelletjes. Op de spelletjes kwamen ruim veertig kinderen af en de capriolen van de roofvogels werden door bijna honderd belangstellenden bezocht.

Knutselmiddag

De knutselmiddag op maandag trekt altijd veel kinderen en dat was ook nu weer het geval. De kinderen kregen bij de ingang van de extra grote tent een formulier in de handen gedrukt waar precies op stond wat hen die middag allemaal te wachten stond. Veel werkjes waren al voorbereid zodat ze gelijk aan de slag konden. En dat deden ze dan ook. Ze maakten daarbij een reis langs Hollandse locaties als Gouda (waar ze een stroopwafel kregen), Schiphol (waar ze een vliegtuig konden schilderen), Ameland (waar ze een vuurtoren konden maken) en Madurodam (waar ze aan de slag gingen met een piepklein huisje).

Elfstedentocht

Buiten op het grote speelveld tussen de huizen was ook van alles te doen. Kinderen konden zich laten schminken en er was een soort elfstedenroute uitgezet die de kinderen met een stempelkaart in de hand aflegden. Vooral tijdens de jeugdactiviteiten is goed te zien dat de diverse Kloosterblokjes aaneen gegroeid zijn tot een eenheid. "In zie steeds meer andere mensen" vertelt een van de hulpmoeders. Voorzitter Jack Konings, penningmeester Vincent de Ronde en de bestuursleden Eric den Otter, Michael Troost en Monique Coenrades voelen zich niet te goed om met de kinderen mee te knutselen.

Feestweek

Het voetbaltoernooi werd gehouden in de voetbalkooi van VV Kogelvangers en de zeskamp rond de feesttent. Bijna vijftig kinderen genoten er met volle teugen van. Ook de leden die geen kinderen meer zijn maar zich nog wel zo voelen vermaakten zich prima tijdens de feestweek met bingo, een barbecuewedstrijd, een bierproeverij en de quizavond. De week werd vrijdag besloten met een barbecue en het opreden van de Wild Piano's. De volgende activiteit is de burendag is op zaterdag 28 september.[l]