Oranjefonds en Kansfonds doneren Schuldhulpmaatje Moerdijk een bedrag van € 5500

MOERDIJK - Wij, als bestuur van Schuldhulpmaatje Moerdijk, zijn zeer gelukkig met de donaties van het Oranjefonds en het Kansfonds. Ook de gemeente Moerdijk heeft een bijdrage gegeven en een lokaal bedrijf heeft belangeloos ons logo ontwikkeld. Het werk van Schuldhulpmaatjes Moerdijk is hard nodig. De schuldenproblematiek neemt nog altijd toe. Landelijk heeft 1 op de 5 Nederlanders te maken met financiële problemen. In de gemeente Moerdijk is dat 1 op de 6 inwoners.

De donatie van € 5500 is hoofdzakelijk bestemd voor het opleiden van onze Schuldhulpmaatjes, allemaal vrijwilligers. De opleiding bestaat uit een pre-learning fase gevolgd door een 3-daagse training (conform NEN 8048). Na de training met goed gevolg te hebben doorlopen, krijgen de maatjes een certificaat. Inmiddels hebben 10 maatjes deze training met succes gevolgd en zijn ze volledig inzetbaar.

De maatjes bieden hulp aan personen met schulden. Ze zijn de steun en toeverlaat van mensen die financieel zijn vastgelopen of dreigen financieel vast te lopen. De hulpvraag kan zeer divers zijn. Zij kunnen de administratie op orde brengen, maar ook hulp bieden bij het aanvragen van voorzieningen. Zij kunnen de maatjes ondersteuning bieden tijdens en na een traject van schuldsanering..

Het doel is om mensen met schulden weer financieel zelfredzaam te maken, zodat zij weer de baas zijn over hun geld. We richten ons op de preventieve zorg en nazorg, niet op de professionele schuldsanering. Dit doen we samen en in goed overleg met de gemeente Moerdijk en andere organisaties die actief zijn op het gebied van schuldhulpverlening.

Mede door de donatie van het Oranjefonds en het Kansfonds zijn wij gereed om mensen met financiële problemen te helpen en te ondersteunen.

In het kader van de privacywetgeving moet de cliënt zelf het contact leggen met onze coördinator. Correspondentie tussen maatje en cliënt blijven tussen deze twee. Contact met de coördinator kan gelegd worden door te mailen naar coordinator.SHMMoerdijk@gmail.com.

Voor meer informatie kunt u ons benaderen via info.SHMMoerdijk@gmail.com,of via onze website (https://schuldhulpmaatje.nl/locatie/Moerdijk). [l]