Nazomerfestival Zevenbergen gaat dit jaar niet door

ZEVENBERGEN - Het Nazomerfestival Zevenbergen, dat dit jaar gepland stond voor zondag 8 september, gaat niet door. Dit in tegenstelling tot een bericht dat vorige week nog in deze krant gepubliceerd stond.

DOOR PETER HOUTEPEN

Ongeveer gelijktijdig met deze publicatie, besloot de organisatie - zijnde de Ondernemers Vereniging Zevenbergen (OVZ) - om in goed overleg met de gemeente Moerdijk de editie van dit jaar af te gelasten.

Ruimte

Feitelijk komt het erop neer dat de werkzaamheden in het centrum (voor de terugkeer van de haven) roet in het eten gooien. "De parkeerplaatsen gelegen tussen de Markt en de kerk vormen een belangrijk onderdeel van het Nazomerfestival", laat voorzitter Lennard Zwaard van de OVZ weten. "Onlangs werd kenbaar gemaakt dat deze ruimte niet beschikbaar is doordat er in de week van het festival met werkzaamheden begonnen zal worden door de aannemer. Deze werkzaamheden kunnen niet naar een later stadium verplaatst worden omdat de aannemer ook afhankelijk is van derden."

Samen met de gemeente Moerdijk is in allerijl gekeken naar alternatieve mogelijkheden om het festival toch door te kunnen laten gaan, maar de organisatie ziet hiervoor echter geen mogelijkheden. "Het korte tijdsbestek en het feit dat veel mensen deze weken met vakantie zijn, hebben een rol gespeeld bij het nemen van deze beslissing", aldus Zwaard, die nog op laat tekenen dat het evenement in 2020 zeker terug zal keren in het centrum van Zevenbergen.[l]