Wethouder Thomas Zwiers vliegt bijna de bocht uit. FOTO JOS SCHALK
Wethouder Thomas Zwiers vliegt bijna de bocht uit. FOTO JOS SCHALK Foto: Jos Schalk

Sportief en sfeervol Wielerweekend Moerdijk

ZEVENBERGEN - Caleb Ewan heeft zondagmiddag de Profronde van Zevenbergen tijdens het Wielerweekend Moerdijk op zijn naam geschreven. De Australiƫr won de afsluitende spurt in het laatste onderdeel van het profomnium, de puntenkoers.

DOOR PETER HOUTEPEN

Omdat deze punten dubbel telden, eindigde hij in het totaalklassement na drie onderdelen op de eerste plaats. Hij bleef Nederlands kampioen Fabio Jakobsen 1 punt voor, die daarmee tweede werd. Bauke Mollema legde beslag op de derde plaats. Jakobsen had eerder op de dag de tijdrit op zijn naam geschreven, Mollema won de rit in lijn.

Bij de dames ging Lorena Wiebes eerder op de dag aan de haal met de zege door in de sprint Marianne Vos en Kirsten Wild te kloppen.

Versieren

De wedstrijden op zondag volgden op het meer recreatieve gedeelte van zaterdag, dat onder andere toertochten, dikke banden races voor de jeugd en een koers voor plaatselijke prominenten bevatte. Op dat laatste onderdeel hadden bijna alle deelnemers hun best gedaan om hun fiets op een speciale manier te versieren. Goof Rijndorp liet zien dat BRAS trots is op zijn bollen en zaden, Dimph Rubbens werd uiteraard duurzaam aangedreven, John Kanters had alle verfkwasten van Luijten uit de kasten op Mart 9 gehaald, Ton Stoop had zijn reddingsboei omgedaan en wethouder Thomas Zwiers had zijn parkeerschijf op 1 uur gezet. Of was het toch 2 uur?

Gebroederlijk

Het aanwezige publiek genoot van de onderlinge wielerstrijd, waarbij de slogan 'Meedoen is belangrijker dan winnen' door alle deelnemers werd uitgedragen. Waar bij de dames Kitty Verdaas en Lisette Stoelemans van 'Meer Moerdijk' nog moesten sprinten voor hun eerste plaats, gingen bij de heren Robert de Groot, Toine Pals en Ton Stoop gebroederlijk over de finish. Uit de fotofinish bleek uiteindelijk dat 'havenmeester' Ton Stoop zijn band als eerste over de finish had gedrukt. De aanwezige jury, met de Willemstadse Marjolein de Wit aan het hoofd, deelde na afloop de creativiteitsprijs uit aan Goof Rijdorp. Marcel Otterspeer ontving vanwege zijn 'live' beeldverslag van de wedstrijd de actualiteitsprijs.[l]

Kitty Verdaas en Lisette Stoelemans van 'Meer Moerdijk' wonnen de prominentenkoers bij de dames. FOTO JOS SCHALK
Het peloton profs passeert de finishlijn tijdens de rit in lijn. FOTO ALEXANDER VINGERHOEDS
Bauke Mollema, Caleb Ewan en Fabio Jakobsen tijdens hun ererondje in de open auto na afloop. FOTO JOS SCHALK
Havenmeester Ton Stoop won de beker bij de heren in de prominentenrace. FOTO JOS SCHALK