Toer de Boer op 7 september

FIJNAART - Welk jaargetijden ook, het platteland bruist van de activiteiten. Boeren en tuinders zijn 24 uur per dag en 7 dagen in de week bezig met uw voedsel. Op zaterdag 7 september van 10.00 uur tot 16.00 uur bieden verschillende agrarische ondernemers uit de gemeente Moerdijk iedereen de gelegenheid om op een ontspannen manier kennis te maken met het leven op de boerderij. Die dag kunt u zien wat hun werk op de boerderij nou precies inhoudt en geven zij uitleg over hun activiteiten op ons mooie platteland.

Er zullen rondleidingen gegeven worden, u wordt in de gelegenheid gebracht hun producten te zien en te proeven en u kunt meedoen aan de puzzeltocht en daarmee kans maken op een ballonvaart. Een fietstocht van circa 9 km (welke op elk bedrijf verkrijgbaar is) verbindt de 4 deelnemende bedrijven met elkaar maar u kunt ook gebruik maken van de huifkarren die zullen rijden tussen de bedrijven. Parkeergelegenheid voor de auto is beperkt. Voor de kinderen zijn er tal van activiteiten aanwezig om het hen naar hun zin te maken.
De deelnemende bedrijven zijn: Fruitteler familie Roks, Blaaksedijk 14a in Fijnaart; Melkveebedrijf familie van Adrichem, Boerendijk 35 in Fijnaart; Akkerbouwbedrijf familie van Strien, Blaaksedijk 13 in Fijnaart; Champignonkwekerij familie Dingemans, Vlietweg 7 in Noordhoek. [l]