Eerste fase herinrichting Markt Zevenbergen van start

ZEVENBERGEN - Direct na het afbreken van de attracties van de Bartholomeuskermis in Zevenbergen, is deze week de eerste fase van de herinrichting van de Markt van start gegaan.

DOOR PETER HOUTEPEN

De herinrichting vindt plaats in twee delen. Eerst is het Marktplein aan de beurt. Dat is het brede deel van de Markt tot aan de Molenstraat, waar tot de kermis auto's konden parkeren. Dit werk duurt ongeveer tot de kerstvakantie. Het tweede deel van de Markt, het smallere plein met de terrassen, wordt begin 2019 aangepakt.

Bouwrijp

Het terrein wordt eerst bouwrijp gemaakt. Straatstenen en een deel van de bomen verdwijnen. Het beeld van de Pratende Vrouwen gaat veilig in de opslag tot het nieuwe plein klaar is. Vervolgens wordt een deel van de Markt verlaagd, want het nieuwe plein is vlak. Kabels, leidingen en hemelwaterafvoer worden aangelegd en als laatste volgt de nieuwe inrichting, zoals het straatwerk, de verlichting, bankjes en nieuwe bomen.

Omleidingen

Tijdens het werk is het Marktplein afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De Molenstraat en Doelstraat blijven bereikbaar tot aan de Markt. Vanaf de Molenstraat kan men via een tijdelijke doorsteek naar de Doelstraat. Vanaf de Kerkstraat kan men naar de Molenstraat, en via de tijdelijke doorsteek naar de Doelstraat. De Stationsstraat wordt ter hoogte van de Markt afgesloten en wordt tijdelijk een tweerichtingsverkeerstraat voor bestemmingsverkeer.[l]