Cor Coppens-Vos, haar dochter Lucy Rubbens-Coppens, kleindochter Annoeska Pals-Rubbens en achterkleindochter Luna Pals.
Cor Coppens-Vos, haar dochter Lucy Rubbens-Coppens, kleindochter Annoeska Pals-Rubbens en achterkleindochter Luna Pals. Foto:

Cor Coppens voor de eerste keer overgrootmoeder van vier generaties vrouwen op een rij

KLUNDERT - De 91-jarige Cor Coppens-Vos uit Klundert is voor de zeventiende keer overgrootmoeder geworden van een achterkleindochter.

Het bijzondere aan deze keer is dat ze 'pas' voor de eerste keer overgrootmoeder is geworden van vier generaties vrouwen op een rij. Mevrouw Coppens heeft zeven kinderen, waarvan vijf zonen en twee dochters. Het gezin groeide op in Noordhoek. Haar achterkleinkind Luna werd op 22 juli geboren. Cor Coppens was één keer eerder onderdeel van vier generaties op een rij. Dat was toen haar kleindochter Annoeska werd geboren en haar moeder nog leefde.

Boerderij

Het gezin Coppens heeft altijd in Noordhoek op een boerderij aan de Groeneweg gewoond. "Daar is mijn moeder ook opgegroeid", vertelt kleindochter Annoeska. "Nadat mijn oom, Kees Coppens, de boerderij had overgenomen, is zij in Klundert gaan wonen. Mijn ouders hebben tot een aantal jaren terug altijd in Noordhoek en later in Zevenbergen gewoond. Ik ben opgegroeid in Noordhoek en woont sinds 2012 samen met mijn man in Zevenbergen. Luna groeit dus ook op in Zevenbergen."

Tweeling

Nadat mevrouw Coppens vijf zoons had gekregen, wilde ze heel graag nog een dochter. "Het werden er twee, mijn moeder is een tweeling", somt Annoeska op. "Mijn tante heeft alleen maar twee zoons gekregen en ik heb nog twee jongere zusjes die nog geen kinderen hebben." Luna is haar tweede kind, na zoon Kaj. "Luna is vernoemd naar mijn moeder Lucy."[l]