Heemkundecontact gaat weer van start in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - De vakanties zijn weer voorbij en op donderdag 5 september om 14.00 uur start de Heemkundekring Willem van Strijen weer met Heemkundecontact in de bibliotheek VANnU aan de Kasteelweg in Zevenbergen. Net als voor de vakantie doen we dat weer elke eerste donderdag van de maand.

De bedoeling is natuurlijk dat de bezoekers op deze bijeenkomsten meepraten over wat we laten zien en vertellen en dat ze eventueel zelf foto’s meebrengen over het onderwerp van de maand of beter nog vooraf opsturen per email. We rekenen er natuurlijk op dat de Zevenbergenaren weer in net zo grote getale meedoen als voor de vakantie.

Programma
Op 5 september starten we met een bijeenkomst waarop Jan Barel vertelt over de straten van Zevenbergen. De nadruk ligt dan op de herkomst van de straatnamen in het centrum.

Op 3 oktober gaat het nog een keer over de suikerfabriek. Echter, deze keer vooral over de mensen die er werkten. Na de vorige sessie over dit onderwerp vonden veel bezoekers het jammer dat er zo weinig mensen op de foto’s te zien waren. Daar proberen we nu wat aan te doen. We verwachten natuurlijk dat vooral de oud werknemers flink meedoen.

Op 7 november is het op twee dagen na 75 jaar geleden dat Zevenbergen werd bevrijd. Die bijeenkomst staat in het teken van de Tweede Wereldoorlog en dit doen we samen met de Stichting Dodenherdenking. Als alles meezit, hebben we dan voor de aanwezigen een verassing in petto.

Op 5 december is natuurlijk Sinterklaas het onderwerp, maar dan hebben we nog wat meer materiaal nodig. Iedereen die nog leuke foto’s of films heeft van een Sinterklaasviering in Zevenbergen vragen we om die ter beschikking te stellen voor deze sessie. Een interessant verhaal is natuurlijk ook welkom.

Platform
De Heemkundekring wil in de toekomst op deze bijeenkomsten ook graag een platform bieden aan andere verenigingen en organisaties om iets over hun geschiedenis te vertellen en er wat van te laten zien. Wij kunnen daarbij helpen door op zoek te gaan naar materiaal en/of beschikbaar materiaal uit te zoeken en er presentaties van te maken. Als u daar belangstelling voor heeft, kunt u contact opnemen met de Heemkundekring via info@heemkundezevenbergen.nl. [l]