Walter Bierman, John Schets, Manon Gerritsen, Sander van Dongen. FOTO C BOM
Walter Bierman, John Schets, Manon Gerritsen, Sander van Dongen. FOTO C BOM cbom

Walter Bierman Moerdijks tafeltenniskampioen

ZEVENBERGEN - In een vlot tempo werden de wedstrijden van de 22e editie van de Moerdijkse tafeltenniskampioenschappen afgewerkt. In de diverse klassen zegevierden achtereenvolgens leden van Groene Ster, Smash’70, ZbH en Witac’89.

Leden van vier tafeltennisverenigingen uit de gemeente Moerdijk, Witac’89 uit Willemstad (5 deelnemers), Smash’70 uit Noordhoek (4), ZbH uit Zevenbergschen Hoek (5), Groene Ster uit Zevenbergen (6), 1 tafeltennisser uit Zevenbergen en 2 tafeltennissers uit Fijnaart, speelden vrijdagavond 6 september in de kleine sportzaal van De Borgh te Zevenbergen om het Moerdijks tafeltenniskampioenschap 2019.

De 23 deelnemers waren verdeeld over vier klassen en begonnen aan hun partijen om 20.15 uur. De A-klasse bestond vanwege een afmelding uit 5 personen, de andere klassen werden beslist in een 6-kamp. Veel partijen werden gespeeld op het scherpst van de snede. Na een gezellige avond werden om ca. 11.30 uur de prijzen uitgereikt. De organisatie was in handen van de verenigingen en toernooileider was Wim Hopmans.

Uitslagen

In de A-klasse won Walter Bierman (Groene Ster) al zijn wedstrijden, ook van de jeugdige Quilan Buijs (Groene Ster) die tweede werd; Albert de Jong uit Fijnaart werd derde.

De B-klasse werd een prooi voor de sterk spelende Sander van Dongen (Smash’70) en tweede werd de goed verdedigende Corné Polak (Smash’70); Piet van Beers (Witac’89) werd derde.

Na lange afwezigheid deden nu ook weer spelers uit het Zevenbergschen Hoekse (ZbH) mee en zij drukten hun stempel met name op de C-klasse. Eerste hier werd namelijk John Schets (ZbH) die in een spannende partij Wim Hopmans (Smash’70) versloeg, derde werd Joël van de Griend (ZbH) met net als Wim drie overwinningen, maar de onderlinge wedstrijd verloor hij.

In de D-klasse was Witac’89 oppermachtig. Manon Gerritsen (Witac’89) won veel partijen in drie games en werd ongeslagen eerste. Klaas van Exel (Witac’89) heeft een bijzonder lastige service en velen beten zich daar op stuk, hij werd tweede met 4 overwinningen; derde werd André van Maren (ZbH). [l]