Leven in Huiskamer van Zevenbergen

ZEVENBERGEN - De Huiskamer van Zevenbergen groeit rustig door. Inmiddels staan activiteiten als de wekelijkse Inloop, Uitloop en de netwerkbijeenkomsten stevig op de kaart en is het tijd voor de volgende stappen. Graag informeren we U daarover. Samen met de partners waar we mee samenwerken bieden we momenteel gratis en vrijblijvend het volgende aan in Trefpunt Meer Moerdijk, of Huis van de Wijk Zevenbergen.

Maandag: open spreekuur Geld en Recht/Sociaal Raadslieden tussen 13.30 en 16.00 uur voor info & ondersteuning.
Dinsdag: de Aanloop tussen 9.30 en 12.30 uur voor aanspraak, koffie, info & ondersteuning.
Tweewekelijks tussen 10.00 en 14.00 uur Repaircafé voor herstellen van apparaten e.d. Volgende keer is 17 september.
Donderdag: open spreekuur Geld en Recht/Sociaal Raadslieden tussen 9.30 en 12 uur voor info &ondersteuning
De Uitloop tussen 10.00 en 11.00 uur, uurtje wandelen door Zevenbergen samen met Uurtje Actief.
De Inloop tussen 11.00 en 14.00 uur voor een praatje, gratis koffie, informatie en ondersteuning.
Open spreekuur medewerker schuldhulpverlening (Gemeente) tussen 11.00 en 14.00 uur.
Uiteindelijk willen we natuurlijk een Huis van de Wijk dat een echte huiskamer van Zevenbergen is en waar nog veel meer mooie activiteiten plaatsvinden. En de komende tijd maken we daar een begin mee.

Netwerkbijeenkomst praten over geld/grip op de knip
We organiseren samen met Surplus en de Aanloop al weer voor de 5de keer een netwerkbijeenkomst. De gedachte dat het goed is om al die collega’s te ontmoeten die mensen op de een of andere manier ondersteunen blijkt te kloppen. Steeds meer vrijwilligers en professionals weten elkaar te vinden. Opzet is simpel een thema en een Amerikaanse lunch, waar iedereen gewoon iets lekkers meeneemt.
Op donderdag 3 oktober gaan we het hebben over geld en over hoe je grip op de knip kunt houden of krijgen. Tussen 11.30 en 14.00 uur. Alle organisaties die actief zijn op dit vlak zijn aanwezig en aan de hand van het verhaal van huiskamerpionier en ervaringsdeskundige Wim Goverde gaan we laten zien en horen hoe problemen zijn te voorkomen en welke hulp er inmiddels is. Dit keer richten we ons op al die mensen die er zelf, of in hun omgeving mee te maken hebben. U gaat ongetwijfeld met een aantal tips de deur uit.

Training eenzaamheid
Veel mensen hebben te maken met eenzaamheid en veel mensen willen graag helpen. Om die mensen daarbij te helpen starten we op dinsdagavond 1 oktober een training/cursus. In een kleine groep gaan we aan de slag met een professionele trainer. Het zal gaan over zaken aansluiten en contact maken. De training begint om 19.30 en stopt om 22 uur. Het gaat om 6 dinsdagavonden. Aanmelden voor deze gratis training kan bij petergeleijns@hotmail.nl. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Gratis lunch en themabijeenkomst
In het kader van de jaarlijkse week van de eenzaamheid organiseren we op dinsdag 15 oktober een eenvoudige gratis lunch met soep en pasteitjes. Tussen 12.00 en 14.00 uur. Aansluitend organiseren we samen met de GGZ een themabijeenkomst over eenzaamheid. Anne-Rein van de Sluis van Indigo zal een inleiding houden. Ook aan deze bijeenkomst kan iedereen gratis deelnemen. U bent van harte welkom.

Kerstlunch
Als we het geld bij elkaar krijgen gaan we op donderdag 19 december Kerst nogmaals een gratis lunch organiseren. Als U meer wilt weten, mee wilt doen, zelf ideeën hebt dan zitten we elke donderdag tussen 11.00 en 14.00 voor U klaar. We hebben voor de komende jaren nog veel meer plannen op stapel staan en we doen het graag samen met U. Volg ons op facebook. [l]