Witac'89 opent najaarsseizoen met wisselende resultaten

WILLEMSTAD - Tafeltennisvereniging Witac'89 komt, net als vorig seizoen, met 4 seniorenteams uit in de NTTB competitie, regio Zuidswest.

De team- en competitieindeling is dit seizoen als volgt: Team 1: 5e klasse: Cor Bom, Piet van Beers en Rinus Huybregts; Team 2: 5e klasse: Arthur Baalman, Ray van Ginneke, Kees Heijstek en Martien Fransen; Team 3: 6e klasse: Desiree Nieuwkoop, Tijmen van der Zwaag, Yoran van der Zwaag, Serge van Gend en Manon Gerritsen; Team 4: 7e klasse: Jan van den Broeck, Dulon Gerdes, Klaas van Exel, Bianca Vijfhoek en Bram Tolenaars.

Seizoensopening

Op vrijdag 13 september opende tafeltennisvereniging Witac'89 het najaarsseizoen met de eerste thuiswedstrijd. Alle teams speelden tegen een team van Hotak. Team 1 heeft nipte winst behaald door een 6-4 overwinning op Hotak'68 5. Piet was hierin de uitblinker en won al zijn wedstrijden. Invaller Ray uit team 2 kwam tot twee mooie overwinningen. Hier kwam nog een zege van Cor bij wat de score 6-4 voor Witac maakte.
Team 2 speelde hun wedstrijden op het scherpst van de snede met veel wedstrijden in 4 of 5 games. Arthur behaalde deze avond twee zeges. De derde was dichtbij, maar deze ging in 5 games nipt verloren. Martien wist hier nog een zege aan toe te voegen: deze wedstrijd werd in 5 games gewonnen. Kees kwam in dit maal helaas niet tot winst. Einduitslag: 3-7.
Team 3, dat deze avond debuteerde in de 6e klasse, begon zeer succesvol aan de competitie door een 8-2 overwinning te boeken. Manon en Tijmen behaalde het maximale resultaat en wonnen samen ook het dubbelspel. Invaller Klaas uit team 4 voegde hier nog een knappe overwinning aan toe door in 5 games te winnen van de tegenstander.
Bianca, Dulon en Bram speelden een zware wedstrijd tegen Hotak'68 8. Ondanks de zware strijd heeft Bianca haar eerste wedstrijd bij de senioren gewonnen! Dit zorgde voor opluchting en trots bij Bianca en de overige spelers. Dulon wist ook een partij te winnen en samen met Bianca wist hij het dubbelspel in 5 games in winst om te zetten. Bram wist helaas geen partijen te winnen, maar was daar wel zeer dichtbij. Helaas ging deze wedstrijd in 5 games verloren waarbij de laatste game nipt verloren werd met een uitslag van 8-11. Einduitslag: 3-7.

Programma

Volgende week spelen de teams van Witac de eerste uitwedstrijden![l]