DSO 1 pakt eerste punten tegen NIO

KLUNDERT - DSO 1 heeft de eerste punten van het nieuwe seizoen binnen. Uit bij NIO in Rotterdam werd er met 16-18 gewonnen.

Vorig jaar speelden beide ploegen ook al tegen elkaar en DSO wist dus precies waar het gevaar van de tegenstander zat. Toch lukt het in de eerste helft nog niet om een voorsprong te pakken. Sterker nog, NIO begon scherper aan de wedstrijd en kwam op 3-0. Gelukkig werd DSO toen wel wakker en ging de ploeg meescoren. DSO had over in de rebound en speelde veel langere aanvallen, maar de scherpte in de afronding ontbrak soms nog. NIO kreeg vaak maar 1 of 2 schoten maar zij schoten een erg hoog percentage in de eerste helft, waardoor DSO continue tegen een achterstand bleef aankijken. Zeer belangrijk was de laatste minuut in de eerste helft, waarin zowel Erik als Frank nog wisten te scoren en daardoor zochten de ploegen met een 11-11 stand de kleedkamers op.

Het was in de tweede helft vooral zaak om verdedigend nog iets scherper te worden. In de wetenschap dat NIO dat hoge schotpercentage nooit een hele wedstrijd zou volhouden begon DSO vol goede moed aan de tweede helft. Meer en meer werd er gebruik gemaakt van het reboundoverwicht en DSO liep langzaam maar zeker weg bij de gasten. 1 vak van NIO liep helemaal vast en zou in de tweede helft nog maar 1x scoren. Het duurde even voordat DSO daarvan profiteerde, maar uiteindelijk werd het gaatje geslagen en de overwinning veilig gesteld. DSO werd nog wel wat slordig in de laatste paar minuten waardoor NIO nog terug kwam tot op 2 doelpunten, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Zo pakte DSO dus zeer verdiend de eerste overwinning van het seizoen. De volgende 2 wedstrijden zijn thuis tegen Gemini en ADO. Na die wedstrijden kan er voorzichtig een eerste balans worden opgemaakt waar DSO precies staat. Vooralsnog dus in de middenmoot, met 2 punten uit 2 wedstrijden.