Hattrick voor Daan Oudhof vv Kogelvangers

WILLEMSTAD - Ook in de laatste bekerwedstrijd, voor aanvang van de competitie aanstaande zaterdag tegen Halsteren, liet het eerste elftal van Kogelvangers zien dat het groeiende is. Daar hoort de 2-5 bekeroverwinning (rust 1-4), uit tegen Smerdiek zeker bij. De formatie van trainer Brian Roquas bekert hierdoor als groepswinnaar verder.

De Tholenaren, vorig seizoen gedegradeerd uit de derde klasse B waarin Kogelvangers nog steeds uitkomt, had het moeilijk in de eerste helft. De Willemstadse formatie kwam opnieuw geconcentreerd uit de kleedkamer, wat na een prima actie van aanvoerder Robert Braber al snel tot een Sint Maartensdijks eigen doelpunt leidde: 0-1. Daarna was de beurt aan de als spits geposteerde Daan Oudhof, die met zijn 0-2 (voorzet van Mart Grootenboer), 0-3 (met de hak, uit opnieuw een voorzet van Mart Grootenboer), en 0-4 (kopbal uit een hoekschop van Youri van Laarhoven), een loepzuivere hattrick liet noteren. Immers drie treffers op rij in één helft, zonder tegentreffer. Daarna viel er tegen een beduidend zwakkere tegenstander toch wéér een tegentreffer, die de Willemstadse verdediging opnieuw viel aan te rekenen: 1-4. Het betekende tevens de ruststand. De betrouwbaar keepende Stan Moerland ging daarbij overigens, net als bij het latere tweede doelpunt, vrijuit.

Na de rust verkleinde Smerdiek de achterstand, waarna aanvoerder Robert Braber zijn eerste strafschop van het bekertoernooi van dit seizoen verzilverde; eindstand 2-5. Opgeteld speelde Kogelvangers, ditmaal zónder Sven Moerland, een redelijke eerste helft en een matige tweede. Verder viel op dat Sietse Vissers na een blessure aan zijn kwetsbare enkel vervangen moest worden door Jelle Knook en dat jeugdspeler Sebastiaan van der Stel (hij kwam er na de rust in voor Koen Knook) het niveau van Kogelvangers prima aankan.