Seven Hills ontbreekt het aan ervaring

ZEVENBERGEN - Het jonge honkbalteam van de Seven Hills heeft ongelukkig de wedstrijd in Breda tegen Jeka verloren. In een gelijk opgaande wedstrijd bleven onze jongens steeds een ruime voorsprong houden.

In de gelijkmakende slagbeurt van de 6e en laatste inning sloeg het noodlot echter toe. Eigenlijk tegen de verhouding en verwachting kreeg Jeka twee runs over de thuisplaat waarmee ze de wedstrijd winnend afsloten. Wel knap van Jeka dat ze bleven geloven in hun winstkansen.

Een belangrijke les heeft Seven Hills zeker geleerd, misschien teveel veldfouten gemaakt maar we speelde ook in een min of meer vreemde veldposities. Dus de standaard spelvormen kwamen niet geheel tot hun recht. Dat is niet erg want we zijn in een opbouwfase en leren en evalueren is ons ding dit seizoen.

Wat heel goed was is dat startende pitcher Maikel weer zijn goede gevoel terug heeft. Dat heeft maanden geduurd maar hij is er weer met 4 strike outs, 0 Base on balls, 4 hits en 4 veldfouten heeft hij 3 innings prima gegooid. Hij had hierin slechts één earned run tegen.

Nu gaan we een weekend uitrusten en genieten van een originele Seven Hills bruiloft. Allen tot dan en de training donderdag gaat gewoon door.[l]