4 dagen een gezellige drukte op de expositie van de Heemkundekring
4 dagen een gezellige drukte op de expositie van de Heemkundekring Kees Klasen

Heemkundekring Standdaarbuiten boeit velen met expositie

STANDDAARBUITEN - Heemkundekring ‘t Sandt daer Buyten wist de afgelopen twee weekends veel belangstellenden naar de molen Persephone te lokken met de expositie “Sporters en sportverenigingen in heden en verleden”. Nadat op zaterdag 7 september meervoudig Nederlands bokskampioen Adrie Magielse met een ferme ruk aan de boksring-bel de expositie officieel opende hebben ruim 600 personen de expositie bezocht.

Velen daarvan waren onder de indruk na het zien hoe breed het sportgebeuren in Standdaarbuiten en Noordhoek was en nog steeds is. Ook het niveau waarop verschillende (oud-)inwoners hun sport bedreven of nog bedrijven, (van regionaal niveau tot wereldniveau en alles daartussen) sprak bij velen tot de verbeelding. Zo’n 35 individuele sporters en sportverenigingen hadden materialen beschikbaar gesteld die tesamen een mooi totaalbeeld gaven wat sport in de Standdaarbuitense en Noordhoekse samenleving heeft betekend en nog betekent.
Het waren niet alleen foto’s en krantenknipsels die op de vele panelen prijkten maar er waren ook allerlei attributen te zien die met de verschillende sporten te maken hebben. Dat aanbod varieerde van een handboog tot zeevishengels. Teveel om hier allemaal op te noemen.

Goede doel
Het paradepaardje van de expositie was een grote tent die buiten was opgesteld door Rom, Bas en Tonnie van Vlimmeren waar bezoekers zich konden vergapen aan verschillende wedstrijdkarts en zich ook uitgebreid door hen konden laten informeren over alle ins en outs van de kartsport.
Op dinsdag 10 september werd de expositie ook nog bezocht door de leerlingen van basisschool Aventurijn. Peter Dingenouts en Cees Heck van de Heemkundekring zorgden ervoor dat de leerlingen van begin tot eind geboeid bleven.
Aan een prijsvraag, waarvan de opbrengst ten goede kwam aan de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, namen veel van de bezoekers deel, waardoor een leuk bedrag kan worden overgemaakt aan de stichting die zich ervoor inzet dat kinderen met een beperking niet aan de zijlijn hoeven te blijven staan.
Het gewicht van de fiets is 12850 gram, er waren 2 personen die er maar 100 gram naast zaten, zij kunnen een waardebon tegemoet zien , die is geschonken door de plaatselijke supermarkt. Kortom, een expositie waarop de Heemkundekring met trots kan terugblikken. [l]