Noordhaven Zevenbergen weer open voor verkeer

ZEVENBERGEN - De Noordhaven in Zevenbergen is eind vorige week weer opengesteld voor het verkeer.

DOOR PETER HOUTEPEN

Volgens wethouder Désirée Brummans is het altijd het streven geweest om de Noordhaven zo snel mogelijk weer open te stellen voor verkeer. Daarom is er ook in de zomervakantie doorgewerkt. "Maar ook om de ondernemers en het winkelend publiek comfort te bieden en de toegankelijkheid weer op orde te hebben in het centrum van Zevenbergen."

Oversteek

Vrachtwagens zijn nog niet welkom op de Noordhaven, maar per auto, brommer, fiets of te voet kan iedereen nu over het gloednieuwe straatwerk van het Haveneind naar de oversteek ter hoogte van de Brouwerstraat.

Serieus

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de modernisering van de riolering in de Noordhaven. Ook werden kabels en leidingen verlegd met het oog op de heropening van de haven.

De vernieuwde Noordhaven valt op door zijn ruime rijbaan en mooie, vlakke straatwerk. De maximumsnelheid is 30 kilometer. Wethouder Thomas Zwiers: "Hoe de inrichting functioneert, moet de praktijk uitwijzen. De zorgen om de nieuwe verkeerssituatie zijn ons bekend. Die nemen we serieus. We plaatsen borden om de fietsers uit zijstraten op de nieuwe verkeerssituatie te attenderen. En we gaan de verkeersveiligheid in het algemeen goed in de gaten houden. Als het nodig blijkt, nemen we maatregelen."[l]